Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’alumna de l’EHiT de Cambrils, Roxana Tivadar, rep una beca DOP Siurana

La dotació econòmica és de 400 euros / Tivadar ha prestigiat l’oli d’oliva verge extra DOP Siurana al seu treball de final de curs del cicle formatiu de grau mitjà de cuina-gastronomia i serveis de restauració

L’alumna de l’EHiT de Cambrils, Roxana Tivadar, realitzant la presentació del seu treball de final de curs L’alumna de l’EHiT de Cambrils, Roxana Tivadar, realitzant la presentació del seu treball de final de curs DOP SIURANA
Gastronomia Redacció Infocamp
Dilluns, 10 Juny 2019 17:03

La DOQ Siurana ha lliurat una beca valorada amb 400 euros a l’alumna Roxana Tivadar, de l’Escola d’Hostaleria i Turisme (EHiT) de Cambrils i una menció especial a Gerard Delgado. Ambdós han privilegiat i reconegut el paper de l’oli d’oliva verge extra DOP Siurana en els seus treballs de final de curs del cicle formatiu de grau mitjà de cuina-gastronomia i serveis de restauració i rebran un curs de tast amb el Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya i oli d’oliva verge extra per a tot un any.

El jurat, format per representants de l’INS, la DOP i un cuiner extern però format a l’EHiT de Cambrils, ha seleccionat com a guanyador el projecte de Roxana Tivadar ‘Vuori Meri’ per la seva excel·lència a nivell de concepte i detalls, per la comunicació realitzada del mateix i per la preparació in situ d’un plat amb oove. El seu treball proposava l’obertura d’ un restaurant de fusió de cuina mediterrània i finesa a Tarragona, ressaltant a la carta gastronòmica la presència de l’oove DOP Siurana i amb una intenció clara de donar-li visibilitat i prestigi a través del web i de les xarxes socials. El seu projecte també va incloure una demostració en directe d’un dels plats de la carta, amb protagonisme destacat de l’oli d’oliva VE.

Roxana Tivadar realitzant la preparació d'un plat amb oli d'oliva verge extra. DOP SIURANA

beca dop siurana2

La menció especial ha estat per a Gerard Delgado Rius amb el projecte ‘Can Rius’. El jurat ha valorat l’experiència oleoturística complerta que ha proposat. L’alumne plantejava obrir un restaurant en un dels municipis que estan sota l’empara de la DOP Siurana, Margalef del Montsant. Delgado presenta al seu projecte un viatge de sensacions gastronòmiques a través de l’oove i ressalta la importància de conèixer l’origen de l’oli, el cultiu de l’olivera i fins i tot la descoberta d’un molí reconvertit en centre d’interpretació. A més a més, planteja una experiència gastronòmica al restaurant basada en la comparació d’olis.

La concessió de la beca és fruit d’un conveni signat a finals de 2018 entre el president de la DOP Siurana, Antoni Galceran, i el director de l’EHiT, Jordi Jardí. L’objectiu és que en l’exercici de la seva tasca professional tinguin en compte la importància d’un aliment saludable i pilar de la dieta mediterrània, declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

Més beques per al curs vinent

Des de la DOP Siurana es creu que l’acció tindrà efectes positius en el conjunt d’estudiants de l’EHiT donat que s’ha posat el focus en un aliment fonamental de la dieta mediterrània que massa vegades ha passat per alt. La cuina i els restauradors són els principals prescriptors de l’oli d’oliva verge extra entre els consumidors i poden contribuir de manera decisiva a donar visibilitat i reconeixement a un aliment saludable que encara és poc consumit malgrat que que té una tradició i història mil·lenària a la Mediterrània.

De cara al proper curs, es modificaran les bases de la beca per donar sortida a nous projectes educatius i pedagògics que continuïn privilegiant l’oli d’oliva verge extra.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: