Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La DO Montsant celebra la 2a edició dels seus premis amb una emotiva gala a Falset

A la gala, que ha estat conduïda per la comunicadora i sumiller Meritxell Falgueras, s'han lliurat 8 guardons

Foto de família dels guardonats en els Premis Montsant Foto de família dels guardonats en els Premis Montsant DO MONTSANT
Gastronomia Redacció Infocamp
Divendres, 07 Juny 2019 21:48

Aquest divendres s’ha celebrat al Teatre L’Artesana de Falset la segona edició dels Premis Montsant, un premis que atorga la Denominació d’Origen Montsant per reconèixer el mèrit de tots aquells que amb el seu esforç fan créixer dia a dia la DO.

A la gala, que ha estat conduïda per la comunicadora i sumiller Meritxell Falgueras, s’han donat cita bona part dels viticultors i cellers que conformen la DO Montsant, a més dels membres de l’actual junta en funcions de la DO; Salvador Puig, director de l’INCAVI; representants de les institucions locals i agents del món del vi.

En aquesta segona edició dels Premis Montsant, els guardonats en les 8 categories ha estat els següents:

Premi Coneixement: Ex aequo Sergi de Lamo i Montse Nadal

Sergi de Lamo dirigeix el VITEC, el Parc Tecnològic del Vi de Falset. Un centre de recerca puntal al territori que obria les seves portes l’any 2009 amb l’objectiu de realitzar estudis que transferissin coneixement i innovació vitivinícola. Actualment el centre treballa al voltant dels cinc camps vinculats a la producció i elaboració del vi: viticultura, enologia, microbiologia, anàlisi enològic i anàlisi sensorial.

La Montse Nadal és professora de la Facultat d’Enologia de la Universitat Rovira i Virgili des de fa més de 20 anys. Biòloga i Enginyera Tècnica Agrícola, des dels seus inicis es va centrar en el món de la viticultura. Actualment és responsable de projectes del grup d’investigació en Vitivinicultura de la Rovira i Virgili.

Tots dos són part fonamental dels estudis de zonificació que la DO Montsant té en marxa per tal d’arribar al màxim grau d’autoconeixement.

Premi Vinya-Viticultor: Vinyes Domènech

El 12 de juny del 2016, el DOGC publicava la concessió de la qualificació de Vi de Finca al Teixar de Vinyes Domènech. Es convertia així en el primer vi de la DO Montsant en aconseguir aquesta prestigiosa qualificació i el quart de Catalunya. Un reconeixement concedit per l’INCAVI, que distingeix aquells vins de raïms procedents d’una mateixa finca. En aquest cas, la finca de Teixar de Vinyes Domènech rep el nom d’un paratge de Capçanes conegut com la Font del Teixar, que es troba ubicat en un espai natural protegit de gran bellesa i valor ecològic, entre la serra de Llaberia i el Montalt.

Premi Elaboració Impecable: Ex aequo Carles Escolar i Anna Rovira

En Carles Escolar ha dedicat més de 18 anys de la seva vida a l’enologia i la viticultura al Celler Masroig, on va entrar a treballar l’any 2000 fins a convertir-se en director tècnic del celler. Fa uns mesos que va deixar el celler, però la seva figura tindrà sempre un paper important en la història del Celler Masroig.

L’Anna Rovira fa 7 anys que treballa al Celler de Capçanes, primer al departament d’exportació i després de 3 anys, com enòloga i directora tècnica. Tot just fa tres mesos ha estat reconeguda com a Enòloga de l’Any 2019 per la prestigiosa revista alemanya Selection das Genuss Magazin.

Premi Nas Montsant: Ramon Francàs

Ramon Francàs és un referent periodístic del món del vi. Ex director del Diari de Vilanova, porta més de 3 dècades escrivint sobre vins i cellers a La Vanguardia, i actualment col·labora també en altres mitjans sectorials. Recentment s’ha format com a sommelier professional, i compagina les tasques redaccionals amb les acadèmiques com a professor a la Facultat d’Enologia de la Universitat Rovira i Virgili i l’Escola d’Enoturisme de Catalunya.

Premi Enoturisme: Celler Cooperatiu de Cornudella de Montsant

El Celler Cooperatiu de Cornudella de Montsant rep el premi Enoturisme d’aquesta edició per la seva bona feina envers la promoció turística del territori, amb una oferta que han sabut compaginar amb la seva important activitat vinícola.

El celler va obrir les seves portes a l’enoturisme el març de 2013, i des de llavors aquest edifici centenari i modernista, construït per a l’elaboració del vi i l’oli, ha sabut adaptar-se als nous temps amb tastos modernistes al celler, tastos entre vinyes i visites guiades per explicar la història arquitectònica i vinícola d’aquesta Catedral del Vi.

Premi Vinoteca: Aguiló Vinateria

Aguiló Vinateria és una empresa familiar que porta tota la vida lligada al món de l’hostaleria com a subministradors de vins i begudes i, des de fa anys, a l’oferta vinícola de la comarca del Priorat, amb una àmplia selecció de productes triats amb cura gràcies al seu profund coneixement de la comarca. La seva gran labor com a divulgadors dels vins Montsant gràcies als cicles de tastos dirigits per enòlegs i elaboradors els ha fet mereixedors d’aquesta distinció.

Premi Comunicació: Jordi Alcover i Sílvia Naranjo, la Guia de Vins de Catalunya 

Després de 12 anys fent difusió del vi català, La Guia de Vins de Catalunya és una obra consolidada com a la gran guia de vins de proximitat. La seva ha estat sempre una forta i valenta aposta per les varietats autòctones i els vins fets a casa nostra. I aquesta dedicació en cos i ànima els ha fet mereixedors d’aquest guardó que reconeix el seu esforç en pro de la divulgació dels vins catalans.

Premi Esperit DO Montsant: Venus La Universal

El premi a l’Esperit DO Montsant reconeix el projecte Venus La Universal pel seu esperit jove i innovador, el mateix esperit que defineix la DO Montsant, que enguany arriba a la majoria d’edat. Venus La Universal ha crescut en paral·lel a la DO Montsant i avui en dia és tot un referent dins i fora de la DO, i un exemple a seguir pel seu esforç i perseverança a l’hora d’elaborar els seus vins de la manera més respectuosa amb el nostre entorn.

Amb aquests premis, el Consell Regulador busca posar en valor la bona feina feta en cada una de les categories. Una manera de reconèixer a les persones que s’estimen la terra i que amb el seu dia a dia, d’una manera o una altra, escriuen la història de la DO Montsant.ell Falgueras, s'han lliurat 8 guardons.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: