Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Concurs de Vins de la DO Tarragona distingeix 11 cellers

L’acte de lliurament de premis es va celebrar aquest dijous, 6 de juny, al Teatret del Serrallo

11 cellers van ser premiats en el concurs de Vins de la DO Tarragona 11 cellers van ser premiats en el concurs de Vins de la DO Tarragona DO TARRAGONA
Gastronomia Redacció Infocamp
Divendres, 07 Juny 2019 13:35

El Teatret del Serrallo va ser l’espai escollit pel lliurament dels premis de la 25a edició del Concurs de Vins de la DO Tarragona, un concurs que serveix per obrir els actes previs a la Fira del Vi de la DO Tarragona que tindrà lloc els dies 14, 15 i 16 de juny a la plaça Corsini. En total han estat 11 els cellers premiats en les nou categories en què s’ha dividit aquest concurs, al qual hi van participar prop de 100 vins dels diferents cellers de la DO Tarragona que van ser avaluats per un panell de tast d’una trentena de tastadors que van realitzar un tast a cegues a la Facultat d’Enologia de la URV fa unes setmanes.

Un cop més, el Celler De Muller de Reus ha estat el més premiat amb un total de cinc distincions, dos primers i tres segons, seguit de Mas Vicenç de Cabra del Camp i de Padró i Família de Bràfim, que també han aconseguit dos primers premis. En total, el jurat presidit per la professora de la Facultat d’Enologia, Montse Nadal, ha atorgat els premis a un total d’onze cellers representatius de pràcticament tot el territori vitivinícola de la DO Tarragona, amb un pes important pels vins de l’Alt Camp i el Baix Camp, però també amb bons resultats pels vins dels cellers de la Ribera d’Ebre, una comarca cada vegada més activa.

Els vins escumosos i lancs distingits

En la categoria de vins escumosos de la DO Tarragona, el primer premi ha estat per Reina Violant de De Muller (Reus) i el segon per Helga de Biopaumerà, un vi ecològic de Rasquera (Ribera d’Ebre).

Pel que fa als blancs aromàtics, el primer premi ha estat per El Terrat de Mas Vicenç de Cabra del Camp i el segon per l’Adernats Seducció, de la Vinícola de Nulles, tots dos de l’Alt Camp. En la categoria de blanc fusta, el primer premi ha estat per un dels cellers joves, Estol Verd de Rodonyà amb el vi ecològic Ros, i el segon premi pel Chardonnnay de De Muller, un altre dels vins clàssics d’aquest concurs. En la categoria de Blancs secs, el primer premi ha estat per l’Ipsis Chardonnay de Padró i Família de Bràfim i el segon premi per Camí de Sirga, del Celler Pedrola de Miravet.

Els premis dels vins rosats es queden a l'Alt Camp

Els dos premis de la categoria de vins rosats s’han quedat a l’Alt Camp amb un primer premi per l’Agrícola de Bràfim pel Trempera Rosat i un segon premi per Vins i Caves Vives Ambròs per Aïda Rosat.

Els vins negres premiats

En la categoria de Negres Joves, Padró i Família amb l’Ipsis Ull de llebre s’ha endut la màxima puntuació, seguit del Camí de Sirga del Celler Pedrola de Miravet. Pel que fa als vins negres criats en fusta, de nou domini pels cellers de l’Alt Camp amb un primer premi pel vi 125 de Celler Sanromà de Vila-rodona i un segon premi per Bella Negre Roure de Celler Mas Bella de Masmolets. En la categoria de Negre Ciriança, el vi Arlequí de Mas Vicenç s’ha emportat el primer premi seguit del Solimar Negre de De Muller de Reus. Precisament la història bodega reusenca s’ha endut el primer premi en la categoria de vins de licors secs per l’Aureo Seco Muy Viejo Solera 1954 i un segon premi pel Ranci del Celler Cooperatiu de Vila-rodona. Per últim, en la categoria de Vi de licor dolç, el primer premi ha estat per la Mistela del Celler Cooperatiu de Vila-rodona seguit per l’Aureo Dulce Solera 1954 de De Muller.

L’acte de lliurament de premis, avantsala de la Fira del Vi DO Tarragona

L’acte de lliurament dels premis de la DO Tarragona, que va reunir un centenar de persones, va estar presidit pel director general de l’Incavi, Salvador Puig, i pel nou president de la DO Tarragona, Vicenç Ferré, que va aprofitar la seva primera intervenció en públic per parlar dels projectes del futur de la DO Tarragona amb l’equip que lidera. L’acte també va comptar amb diverses autoritats com ara el delegat d’Agricultura, Àngel Xifré; el degà de la Facultat d’Enologia, Joan Miquel Canals, i representants d’empreses col·laboradores com Repsol o Afepasa i entitats col·laboradores.

L’acte va acabar amb un cocktail i també el tast de la vuitantena de vins que es van presentar al concurs, els premiats i la resta. La major part dels vins premiats es podran tastar i adquirir els dies 14, 15 i 16 de juny a la Fira del Vi de la DO Tarragona que enguany tindrà lloc a la Plaça Corsini, tot just davant del Mercat Central de Tarragona.

En aquesta ocasió, els cellers premiats han rebut una peça ceràmica exclusiva realitzada pel terrissaire de Miravet, Josep Papasseït. Es tracta d’una reproducció a escala d’una àmfora romana, la mateixa que forma part del logotip de la DO Tarragona.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: