Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Les primeres Jornades de l’Arròs de Salou, una oportunitat per impulsar el turisme gastronòmic

Se celebraran del 7 al 16 de juny amb 32 establiments participants que confeccionaran els seus menús amb l’arròs com a ingredient protagonista

En total, 32 establiments participen en aquestes primeres Jornades de l'Arròs de Salou En total, 32 establiments participen en aquestes primeres Jornades de l'Arròs de Salou ALBA SANCHA
Gastronomia Alba Sancha
Dilluns, 03 Juny 2019 12:55

Salou continua la seva lluita per impulsar el turisme gastronòmic, més enllà del familiar i l’esportiu. Amb aquest objectiu neixen les primeres Jornades Gastronòmiques de l’Arròs de Salou, impulsades pels mateixos restauradors a través de la recentment creada Associació d’Hostaleria (AEH) de Salou. Del 7 al 16 de juny, els salouencs, salouenques i visitants de la capital de la Costa Daurada podran trobar menús amb l’arròs com a producte protagonista als 32 establiments participants. Una proposta que, a més d’impulsar el turisme gastronòmic, també permet mostrar la riquesa multicultural del municipi amb propostes com poden ser el sushi, una paella, un plat tailandès o una caldereta, però totes elles amb l’arròs com a ingredient principal.

Aquestes jornades serviran per situar l’arròs com a “element de territori”, però també com a element “unificador”. Aquesta és l’essència del nou esdeveniment gastronòmic de la capital de la Costa Daurada, en paraules del president de l’AEH de Salou, Pep moreno. Durant 10 dies, 32 restaurants del municipi oferiran un menú on el plat principal estarà elaborat amb l’arròs com a protagonista. En aquests menús, també s’oferiran postres i una proposta de vins i caves del celler Torelló, un dels patrocinadors de l’esdeveniment. A més, un jurat professional i un jurat popular valoraran els menús, els quals optaran a diversos premis. En aquest sentit, els comensals podran valorar els menús a través del web de l’AEHT o a les seves xarxes socials i les persones que ho facin entraran a un sorteig de diversos premis.

Una oportunitat per demostrar que Salou no és un destí de “borratxera”

Aquesta iniciativa, però, és una nova aposta per continuar impulsant el turisme gastronòmic de la capital de la Costa Daurada. Com ha manifestat el regidor de  Gestió de Territori, Marc Montagut, el municipi té l’objectiu de posicionar-se com a referent turístic en aquest àmbit, més enllà del turisme familiar i esportiu que caracteritzen Salou com a destinació.

Tot i això, els restauradors van més enllà. Tal com ha explicat el cap executiu dels establiments Lunatic i Rock & Grill, David Santoro, aquesta és també una oportunitat per canviar la imatge preconcebuda que té molta gent de Salou com a destinació de “festa i borratxera”. En aquest sentit, Santorno ha assegurat que els restauradors del municipi estan fent un gran esforç per potenciar la gastronomia del territori i apunta com a mostra d’això el creixent nombre d’esdeveniments gastronòmic que se celebren a Salou, com les rutes de tapes, les Jornades del Calamar i ara les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs, entre altres. Per la seva banda, José Rodríguez, del restaurant La Venus de Pepe, també ha remarcat les jornades com una bona ocasió perquè cada establiment es pugui donar a conèixer.

L’AEH Salou treballa per incrementar els esdeveniments gastronòmics

Precisament, i tot i la recent posada en marxa de l’AEH de Salou, aquesta ja treballa per aconseguir que aquest posicionament del municipi com a referent turístic gastronòmic es converteixi en una realitat. Com ha manifestat el president, aquestes Jornades s’han hagut d’organitzar amb molta rapidesa, ja que l’entitat es va materialitzar a principis d’any. En aquesta línia, Moreno ha assegurat que l’objectiu és que l’AEH s’involucri en molts dels esdeveniments gastronòmics que ja se celebren a la ciutat, com també ser un motor per a la creació de nous, de manera que se celebrin entre 10 i 12 esdeveniments anuals d’aquestes característiques.

Arrossada popular i Petit Xef

A banda dels menús, en el marc de les Jornades, i coincidint amb l’esdeveniment ‘Hola Família, organitzat per l’Agència Catalana de Turisme, el diumenge 9 de juny es realitzarà una degustació d’arròs Bayo i cava Torelló, a les 13:30 h, al passeig Jaume I. Prèviament, a partir de les 12 h, se celebrarà el concurs ‘Petit Xef’, dirigit a nens entres 8 i 12 anys perquè aprenguin i gaudeixin de la cuina de la mà de reconeguts xefs del municipi com Pep Moreno, Edu Cuesta i Fèlix Ruiz.

Concurs a les xarxes socials

Per últim, cal destacar també que l’AEH de Salou ha engegat un concurs a través de les seves xarxes socials. Els participants hauran de buscar la publicació del sorteig a les xarxes socials de l’entitat i mencionar a la persona amb la qual gaudirien d’un menú.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: