Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Calafell celebra les jornades gastronòmiques de l’arrossejat

A partir del 25 de maig, nou restaurants locals serviran menús que tindran com a plat principal la recepta tradicional dels pescadors

Calafell celebra, del 25 de maig al 8 de juny, la vuitena edició de les Jornades Gastronòmiques de l’Arrossejat, el plat tradicional dels pescadors locals Calafell celebra, del 25 de maig al 8 de juny, la vuitena edició de les Jornades Gastronòmiques de l’Arrossejat, el plat tradicional dels pescadors locals AJUNTAMENT DE CALAFELL
Gastronomia Redacció Infocamp
Dijous, 23 Mai 2019 18:44

Calafell celebra a partir del 25 de maig, i fins al 8 de juny, la vuitena edició de les Jornades Gastronòmiques de l’Arrossejat, el plat tradicional dels pescadors locals. Nou dels millors restaurants calafellencs ofereixen uns menús en els quals el plat principal serà l’arrossejat, amb preus d’entre 24, 40 i 50 euros.

Els restaurants que participen en aquestes jornades són A Can Pilis, L’Àncora, Masia de la Platja, Las Brasas, La Bodegueta del Pa Torrat, Vell Papiol, Mediterrani, El Bot i Maite Etxea.

Durant les jornades se celebrarà el 35è Arrossejat Popular. Serà el diumenge 8 de juny, a la zona de la Confraria de Pescadors. Com de costum, hi haurà tres torns de servei (13 h, 14 h i 15 h), per poder gaudir d’un arrossejat acabat de fer i sense grans cues. Els tiquets (9 euros) es podran comprar anticipadament a la Regidoria de Turisme o adquirir-los el mateix dia.

El menjar dels pescadors

Aquestes activitats donen a conéixer una recepta tradicional, formada en realitat per dos plats: un de fideus rossos i un de patates amb rap. Els seus orígens rauen en èpoques de fam, quan pescadors i pagesos s’intercanviaven productes de poc cost o sense sortida al mercat.

Avui, en canvi, la matèria primera s’ha revaloritzat i, tot i que continua consumint-se en l’àmbit domèstic i amb el gust contundent de sempre, s’ha “afinat” i adaptat al gust més contemporani i pot trobar-se entre els plats més selectes de les cartes dels restaurants.

Les jornades grastronòmiques i l’Arrossejat popular són una esplèndida iniciativa per potenciar la gastronomia calafellenca, un dels ganxos del nostre municipi i un recurs turístic excel·lent. L’arrossejat és un àpat típicament mariner que s’ha anat conservant de pares a fills, però que també s’ha convertit en el plat de referència de la gastronomia calafellenca.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: