Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tastets de mar i terra.... i de qualitat

Un equip de quatre xefs treballa per ajustar o millorar les creacions culinàries de la 8a edició de la ruta 'La Mar de Tapes', que se celebrarà del 7 al 16 de juny a Cambrils

Gràcies a la sessió de control de qualitat prèvia, la ruta gastronòmica 'La Mar de Tapes' de Cambrils ha fet un salt qualitatiu Gràcies a la sessió de control de qualitat prèvia, la ruta gastronòmica 'La Mar de Tapes' de Cambrils ha fet un salt qualitatiu CEDIDA
Gastronomia Josep Cartanyà
Dimecres, 22 Mai 2019 15:12

Un jurat d’experts i un equip tècnic de quatre xefs s’han desplaçat al Mercat Municipal de Cambrils per fer una valoració i millora de les propostes gastronòmiques dels 40 bars i restaurants participants en la vuitena edició de la ruta gastronòmica 'La Mar de Tapes' de Cambrils, que se celebrarà del 7 al 16 de juny.

L’objectiu d’aquest control de qualitat previ a les jornades, que s’està realitzant entre ahir i avui és aconseguir fer un salt qualitatiu que posicioni la Mar de Tapes de Cambrils com la millor ruta de la demarcació. Cristina Carmona, adjunta a gerència del Patronat de Municipal de Turisme de Cambrils, explica que els xefs el que fan és "verificar i assegurar-nos que aquestes tapes fetes amb els productes propis de la seva cuina siguin de qualitat". 

D’aquesta manera, Estrella Damm, -com patrocinador oficial-, el Patronat Municipal de Turisme i el gremi de restaurants enceten una nova etapa on primarà la qualitat del producte, el producte local, l'elaboració i presentació de les tapes i l'autenticitat de les propostes amb la cuina que realitza cada establiment, bé sigui de cuina marinera o de cuines del món. De fet, enguany el lema de la ruta de tapes és "Tastets de mar i terra", que engloba la realitat i diversitat que ofereix avui dia la cuina cambrilenca. 

L'equip de xefs orientant un dels restauradors de la ruta 'La Mar de Tapes' (J.C.): 

xefs control Cambrils

Durant aquestes dues jornades de valoració es disposa d'un equip tècnic amb quatre xefs reputats de la demarcació amb la finalitat d'ajustar o millorar aspectes de les propostes gastronòmiques que es presenten a la ruta per assolir els estàndards de qualitat que marca l'organització en aquesta edició. Aquest equip tècnic està format per Ana Ruiz (Restaurant AQ), Leo Vidal (Frida), Pep Moreno (Deliranto) i Joan Llaberia (L'Original Experiències Gastronòmiques). Aquests experts "ajuden a aquests establiments cambrilencs a que la tapa tingui la qualitat, l'originalitat i la vistuositat que busquem", assenyala Carmona. Tot plegat amb l'objectiu "de posicionar-nos com la millor ruta de la demarcació", afegeix la representant del Patronat.

A més, l’avaluació també compta amb un jurat professional que valida definitivament la participació de la tapa sota uns criteris de creativitat i l'originalitat, presentació i emplatat, gust, qualitat del producte i interpretació o relació del tastet amb la temàtica "tastets de mar i terra". Aquest jurat està format per Adrià Viladomat (assessor i estilista gastronòmic), Eva Hausmann (assessora, experta i crítica gastronòmica) i Lídia Adelantado (experta en gestió i coordinació d'esdeveniments gastronòmics).

               El jurat valida definitivament la participació de la tapa (J.C.): 

jurat tapes

Aquest jurat professional designarà també les tres millors propostes que es presenten al concurs, que obtindran un diploma acreditatiu i un premi addicional a la millor tapa, que serà un uniforme especial creat i fet a mida per CSTY de Confecciones Oliva.

En total, s’han presentat a la vuitena edició de la Mar de Tapes 36 establiments que oferiran tapa + canya a 3 euros i 4 restaurants que oferiran un menú de tapes + cervesa Estrella Damm amb tres franges de preus (25, 40 i 60 euros).

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: