Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tot a punt per gaudir de la 'Music Valls Va de Vins'

La Mostra de vins de la DO Tarragona i gastronomia local oferirà, del 10 al 12 de maig, les actuacions de Shirley Davis & The Silverbucks, Joan Reig i David Carabén, entre altres / El Refugi Antiaeri de Valls, nou espai de concerts maridatge

La 7a edició del 'Music Valls Va de Vins' ha tingut lloc aquest dimarts al Palau Robert de Barcelona La 7a edició del 'Music Valls Va de Vins' ha tingut lloc aquest dimarts al Palau Robert de Barcelona JOSEP CARTANYÀ
Gastronomia Josep Cartanyà
Dijous, 09 Mai 2019 08:25

La 7a edició de la 'Music Valls Va de Vins' tornarà els propers 10, 11 i 12 de maig, al Pati de Valls, amb la voluntat de créixer i d'obrir-se a nous visitants d'arreu del país. Enguany, la fira comptarà amb vuit actuacions musicals gratuïtes -entre elles les de Joan Reig i Shirley Davis & The Silverbucks-, per maridar amb els vins de deu cellers i les degustacions de l'Associació de Restauradors de Valls.  A més, com a novetat, aquest any s’ha incorporat un nou escenari al refugi antiaeri on s’hi podran veure les actuacions de Susannes i David Carabén. Aquestes dues propostes tindran aforament limitat i un cost d’entrada de cinc i deu euros, respectivament, que aniran destinats a la Lliga contra el Càncer de Valls.

Durant la presentació feta aquest dimarts al Palau Robert de Barcelona, el regidor de Turisme i Comerç de Valls, Òscar Peris, ha explicat que, per a ells, és important poder accedir a una oferta lúdica “prou àmplia” com perquè es pugui viure amb tota la família. Peris ha assegurat que la mostra ha anat creixent amb el pas dels anys amb la presència de visiitants de Valls i comarca, del Camp de Tarragona i d'altres indrets de Catalunya: "Venim a Barcelona a presentar-la perquè és on tenim una gran part del nostre públic objectiu".

Imatge d'una edició anterior del 'Music Valls Va de Vins', al Pati de Valls (Cedida): 

Music Valls Va de Vins arxiu

Pel que fa als vins, el president de Denominació d’Origen Tarragona, Josep Lluís Grogués, ha mostrat el seu agraïment pel “gran aparador” que suposa la fira. En aquesta edició es podran degustar uns 50 vins dels 10 cellers participants de la DO Tarragona: Societat Agrícola de Valls, Estol Verd de Rodonyà, Mas Vicencs de Cabra del Camp, Adernats de Nulles, Cellers Blanch de Puigpelat, Cellers Unió de Vilallonga del Camp, Celler Sanromà de Vila-rodona i d'altres productors vitivinícoles que estaran presents al Pati de Valls com Vinyes de l'Alba (DO Catalunya) i Vermut Montseta de Valls. Enguany, el celler convidat és Mas Sersall, que elabora els vins acompanyats per les degustacions gastronòmiques dels restaurants i de dos productors de l'associació Tast Alt Camp. Es dona la circumstància que el Mas Sersal va treure el vi 'Set de vida' que va inspirar a David Carabén per batejar un dels discos de Mishima.

El preu és de 10 euros el tiquet i inclou una copa de vi i l’accés a la degustació dels estands dels restaurants de la ciutat. L’organització espera poder superar les 7.000 degustacions, sempre que la climatologia acompanyi. L’any passat va ploure i, fins i tot, es va haver de suspendre l’actuació de Joan Reig.

El Refugi Antiaeri, nou espai de concerts maridatge

La principal novetat en l'apartat musical serà que s'afegirà un segon espai -a banda de la plaça del Pati-, que serà l'escenari al Refugi Antiaeri situat a la plaça del Blat. Aquest espai acollirà dos concerts de petit format -limitats a 50 persones- que permetran descobrir l'artista de ben a prop i fer-ho tot tastant algus dels vins de la fira. El divendres 10 de maig, a les 19:30h, la cita serà amb la cantautora local Susannes i dissabte, a les 20:00h, serà el torn del líder de Mishima, David Carabén, que oferirà al Refugi la seva proposta en solitari. 

Les entrades, al preu de 5 i 10 euros, respectivament, s'han de comprar anticipadament a l'Oficina de Comerç de Valls perquè l'aforament és molt limitat. Tota la recaptació d'aquests dos concerts anirà a la delegació local de la Lliga Contra el Càncer.

Les propostes musicals

El programador musical, Isaac Albesa, ha estat l'encarregat de presentar la programació del Pati, que començarà el divendres 10 de maig, a les 20:00h, amb el grup de soul Sardina's Golden Rule, que estrena el guitarrista Toni Just, que compagina aquest grup amb La Soul Machine. La nit, a les 21:15h, la tancarà Èric Vinaixa, de Miravet, amb tota la seva banda, que presentarà el disc 'Caos a mig camí'. 

L'endemà dissabte 11 de maig, hi haurà un concert a les 12:30h, amb el Trio imposible, un grup del Camp de Tarragona que farà versions en acústic de grans cançons del panorama estatal i internacional.

A les 19:30h, arribarà un dels plats forts del 'Music Valls Va de Vins' d'enguany, el concert de Joan Reig, que presentarà les cançons del seu primer disc en solitari 'La Culpa', un treball que l'any passat no va poder interpretar en aquest mateix escenari a causa de l'aiguat que va caure a Valls. Avui, el músic de Constantí també ha estat a la presentació del 'Music Valls Va de Vins': "La música i l'art poden estar presents en molts llocs i la cultura fa de molt bon maridar", ha dit Reig. 

Per a la cita de l'11 de maig, Joan Reig estarà acompanyat de Sergi Esteve (guitarra), Pemi Robirosa (guitarra), Jimi Pinyol (bateria) - els dos membres de Lax'n'Busto- i Dani Peña (baix). A més de fer un repàs pels temes de 'La Culpa', Reig interpretarà clàssics de Lluís Llach, Jacques Brel o Ray Charles, entre altres.

Joan Reig ha fet un tastet del disc 'La Culpa' durant la presentació feta avui al Palau Robert (J.C): 

Joan Reig Palau Robert

L'altre nom propi de la programació musical apareixerà a continuació a l'escenari del Pati. Es tracta dels ritmes del soul de la potent banda The Silverbacks, la formació que acompanya a la cantant anglesa Shirley Davis, una de les grans dames del soul que visitarà Valls per primer cop per presentar les composicions del seu darrer disc.

Torna el Minipop 

La 7a 'Music Valls Va de Vins' posarà el punt i final diumenge al matí amb una proposta dedicada al públic familiar, que podrà gaudir un any més d'un avenç del festival Minipop de Tarragona. En aquesta ocasió, la proposta musical serà doble. A partir de les 12h, amb l'actuació del grup de pop-rock independent Ran, Ran,Ran per acabar amb la sessió de música en vinil a càrrec de DJ Albeta Franklin. Les actuacions es compaginaran amb diversos talles per als més petits.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: