Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El restaurant distingit amb una estrella Michelin Les Moles participa en el Tarraco a Taula

Serà en l’acte inaugural, ‘Convivium MMXIX’, el 30 d’abril, on intervindrà el prestigiós cuiner i xef del restaurant Jeroni Castell

Els retauradors oferiran plats, racions, desgutacions i menús que recrearan la cuina de l'antiga Roma Els retauradors oferiran plats, racions, desgutacions i menús que recrearan la cuina de l'antiga Roma ALBA SANCHA
Gastronomia Alba Sancha
Dimecres, 24 abril 2019 11:58

La gastronomia també forma part de la història d’una civilització. Per aquest motiu, no es pot deixar de banda i des de fa 22 anys, la gastronomia també acompanya el Festival Romà de Tarragona, Tarraco Viva. Del 30 d’abril al 19 de maig, arriben en el marc d’aquest festival les Jornades Gastronòmiques Tarraco a Taula. Unes jornades en què la recreació gastronòmica dels àpats típics romans esdevé protagonista per complementar la recreació històrica que caracteritza Tarraco Viva. Com a principal novetat, cal destacar la presència del prestigiós cuiner Jeroni Castell, xef i propietari del restaurant guardonat amb una estrella Michelin Les Moles, a Ulldecona. El xef participarà al sopar del ‘Convivium MMXIX’ oferint un showcooking. Pel que fa a la resta de l’esdeveniment, nou restaurants i una pastisseria oferiran durant 20 dies prop d’un centenar de plats que interpreten la cuina de l’antiga Roma, des d’un punt de vista actual.

“És la notícia més important que pot haver-hi en el món gastronòmic de Tarragona dels últims mesos”, ha assegurat el president de Tarraco a Taula, Carlos Segarra, sobre la imminent arribada de la 22a edició d’aquest esdeveniment. Les Jornades Gastronòmiques Tarraco a Taula donen el tret de sortida el pròxim 30 d’abril amb el ‘Convivium MMXIX’, l’esdeveniment inaugural que recrea un banquet-buffet de l’antiga Roma. Serà al claustre del Centre Tarraconense El Seminari, a les 20:30 h, i comptarà amb el prestigiós cuiner Jeroni Castell. El xef del restaurant Les Moles, reconegut amb una estrella Michelin, oferirà un showcooking als comensals i una degustació de dos tastets de cuina romana, ‘Versió cruixent del rostit de pollastre’ i ‘Piruletes d’Oli d’Oliva Verge Extra d’Oliveres Mil·lenàries’. En aquesta edició, els restaurants Àpats Quattros, Ares, Cócvla, el Llagut i la pastisseria Velvet MGL serviran pa artesà romà, vins naturals i cervesa romana. En el ‘Convivium’ també participarà el grup de recreació històrica Thaleia que amenitzarà la nit amb la recreació de la quotidianitat d’un banquet romà.

20 dies d’àpats romans

A banda de l’esdeveniment inaugural, durant 20 dies, nou restaurants i una pastisseria de la ciutat oferiran diverses propostes reinterpretant la cuina de l’antiga Roma, ja sigui en forma de plats i racions, menús o bé degustacions. Els establiments participants en aquesta edició són Àpats Quattros, Ares, Cócvla, El Cortijo, El Llagut, Entrecopes, Sadoll Restaurant, Les Voltes, La Xarxa i la pastisseria Velvet MGL. Els preus oscil·laran entre els cinc i set euros, en el cas de plats i racions, 3,50 i 4,50 euros les propostes dolces, i 25 euros els menús. D’aquesta manera, tal com ha manifestat Segarra, s’aporta “un toc diferent” al panorama gastronòmic de Tarragona, centrant-se en la cuina de l’antiga Roma.

Tot i això, la gastronomia no és només menjar, sinó també beguda. Per aquest motiu, el president de Tarraco a Taula ha volgut destacar també la presència dels vins i la cervesa durant l’esdeveniment. Uns vins triats “amb la mínima intervenció humana”, com es feia a l’antiga Roma, i de proximitat. En el cas de la cervesa, s’oferirà una varietat elaborada especialment per a l’ocasió. Per últim, Segarra ha apuntat que cada restaurant oferirà dos plats, vins, cervesa i pa romà artesà i ha destacat la col·laboració amb la DOP Siurana, ja que el seu oli serà present a la majoria dels plats.

En l'acte de presentació han participat Inma Rodríguez, Carlos Segarra i Magí Seritjol, entre altres. ALBA SANCHA 

Tarraco a Taula 2

Un esdeveniment que “ens diferencia d’altres ciutats”

Per complementar el vessant històric de la gastronomia i l’enologia, les jornades compten amb l’assessorament de dos experts: el doctor en Filologia Clàssica i autor del Blog de Vinis, Joan Gomez Pallarès, i el catedràtic de la URV, Joaquin Ruiz de Arbulo. La consellera i presidenta del Patronat de Turisme, Inma Rodríguez, ha destacat la col·laboració dels dos experts com també ha assegurat que aquestes jornades gastronòmiques “ens diferencien d’altres ciutats”. Rodríguez ha celebrat que Tarraco a Taula es un esdeveniment “consolidat en el calendari cultural de la ciutat”.

Finalment, el director de Tarraco Viva, Magí Seritjol, ha remarcat que “difícilment hi ha ciutats que tinguin aquesta tradició de recrear plats antics” i ha assegurat que Tarraco a Taula permet “crear oferta” i “ajuda a vendre la ciutat com una ciutat culturalment activa”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: