Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Neix la primera Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la ciutat de Tarragona

L’AEH Tarragona Ciutat ja compta amb 130 associats i treballarà en tota una programació gastronòmica a la ciutat

L'AEH Tarragona Ciutat compta ja amb 130 associats L'AEH Tarragona Ciutat compta ja amb 130 associats ALBA SANCHA
Gastronomia Alba Sancha
Dimarts, 12 Febrer 2019 17:34

La ciutat de Tarragona ja compta, des d’aquest dimarts, 12 de febrer, amb una entitat que aglomera els establiments de restauració del municipi, l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria (AEH) Tarragona Ciutat. Amb aquesta iniciativa també es pretén posicionar l’oferta gastronòmica de la ciutat, potenciant el producte local com una de les principals estratègies. A més, la nova entitat, que ja compta amb 130 associats, crearà tota una programació d’actes, jornades i activitats gastronòmiques per tota la ciutat.

“L’AEH Tarragona Ciutat neix amb l’objectiu d’unificar el sector de la restauració de Tarragona”, ha pronunciat de forma decidida el que ja és president de la incipient entitat, Javier Escribano, empresari del sector i propietari del restaurant tarragoní ‘La Morada’. Escribano ha manifestat que “tots formem part de Tarragona i si millorem la ciutat globalment, també milloraran cadascuna de les seves zones”. En aquest sentit, l’empresari ha fet referència a la competència que hi ha hagut tradicionalment entre les diferents zones de restauració de la ciutat, com El Serrallo, l’Eixample o la Part Alta. Però, ara l’objectiu és que aquesta diferenciació per zones desaparegui i tota l’oferta s’aglutini en una sola associació que permeti el posicionament gastronòmic de la ciutat.

La necessitat de potenciar el producte local

Amb aquest objectiu, l’AEH Tarragona Ciutat es posarà a treballar immediatament en una programació d’actes, jornades i activitats gastronòmiques, com ha assegurat Escribano. En aquesta línia, el president de la nova entitat ha destacat la importància de potenciar el producte local. “Tarragona té productes gastronòmics molt bons, però no hem sabut vendre’ls, ni fora ni a la mateixa ciutat”, ha detallat Escribano. Per això, algunes d’aquestes jornades que es programaran des de l’associació estaran destinades als restauradors per conèixer el producte local, aprendre a tractar-lo, i fins i tot, incorporar-lo en les seves cartes. En aquesta línia, s’establiran convenis amb l’Escola d’Hostaleria de Cambrils per afavorir la formació dels mateixos restauradors i treballadors.

L’AEH demana el suport de l’Ajuntament

Durant l’acte de presentació de la nova entitat, també hi eren presents el president de l’AEH de la província de Tarragona, Francesc Pintado, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros i la consellera de Turisme, Inma Rodríguez. “Avui la gastronomia de Tarragona s’uneix per ser reconeguda”, ha dit Pintado, que ha afegit que es treballarà per “una oferta gastronòmica variada i de qualitat” a la ciutat. El president de l’associació provincial ha explicat que en aquest projecte treballen de la mà el sector de la restauració, el de l’allotjament i el Patronat Municipal de Turisme i ha demanat a l’administració el seu suport perquè “el necessitem”. Per la seva banda, Escribano també s’ha sumat a aquesta petició, ja que, tot i haver reconegut la mà estesa del Patronat i l’Ajuntament quan se’ls va comunicar la voluntat de crear aquesta entitat, l’empresari també ha posat de manifest la necessitat d’una major celeritat en els tràmits administratius. “Necessitem agilitzar els processos”, ha dit Escribano, perquè si no “es genera la inseguretat jurídica” ha afegit, la qual provoca que “algunes empreses vulguin marxar de la ciutat i que d’altres no vulguin instal·lar-se aquí”.

“Esperem estar a la vostra alçada acompanyant-vos en aquest camí”, ha respost Ballesteros a les peticions dels empresaris. L’alcalde ha manifestat el seu convenciment per posicionar Tarragona com a “capital gastronòmica” i la necessitat d’aglutinar tota l’oferta d’aquest sector, tenint en compte que la ciutat atreu un tipus de turisme “familiar, gastronòmic i mediambiental”. Per la seva banda, la consellera de Turisme ha reconegut que aquest era “un repte pendent a Tarragona”, ja que “tenir una oferta gastronòmica és vital pel turisme”. Rodríguez ha assegurat que la iniciativa es va rebre amb “molta alegria” perquè “volem vendre la ciutat com un referent gastronòmic”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: