Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tot a punt per la fregida de galeres a Cambrils

La fregida de galeres i calçots amb oli d'oliva verge extra Mestral se celebrarà el proper diumenge 10 de febrer, a partir de les 9:30 hores

La fregida de galeres i calçots tindrà lloc aquest diumenge al mati a la Cooperativa Agrícola de Cambrils La fregida de galeres i calçots tindrà lloc aquest diumenge al mati a la Cooperativa Agrícola de Cambrils AJUNTAMENT DE CAMBRILS
Gastronomia Redacció Infocamp
Divendres, 08 Febrer 2019 16:09

Aquest cap de setmana arriba un dels actes més esperats -juntament amb la galerada popular- de les Jornades de la Galera i la Cuina Marinera de Cambrils, com és la fregida de galeres. La fregida de galeres i calçots amb oli d’oliva verge extra Mestral se celebrarà el proper diumenge 10 de febrer, a partir de les 9:30 hores, a la Cooperativa Agrícola de Cambrils.

Els actes continuaran amb la galerada popular, el diumenge 17 de febrer, de les 11 a les 14 hores, al Mollet del Rec del Port de Cambrils. Els assistents podran gaudir d’una degustació de fideus amb galeres segons la recepta tradicional d’abordo de la Confraria de Pescadors per 4 euros.

Com cada any, també hi haurà demostracions de vela llatina i passejades amb llagut, activitats familiars, exposicions i visites guiades a les instal·lacions de la Confraria per conèixer l’art de pescar galeres i el recorregut que fan des de les barques fins a la llotja.

Una de les novetats d'enguany tindrà lloc el 17 de febrer, que s’ha programat l’espectacle de clown familiar 'Peskaplàstic' per sensibilitzar sobre l’impacte dels plàstics i els residus al mar i la sobreexplotació de la pesca.

Com és habitual, l’Escola d’Hoteleria torna a participar en les jornades amb el concurs 'De la mar als fogons' per a joves cuiners. El proper 6 de febrer un grup de persones expertes seleccionarà les 8 receptes per participar al concurs. El 22 de febrer els i les semifinalistes hauran d’elaborar les seves propostes i exposar-les davant d’un jurat i es lliuraran els guardons. El director de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils, Jordi Jardí, ha promès que "veurem art damunt del plat de la galera".

Les 15es jornades 

La 15a edició de les Jornades de la Galera i la Cuina Marinera de Cambrils se celebren de l'1 al 24 de febrer amb la participació de 30 restaurants i un programa d’activitats per a tots els públics. La galera és la protagonista dels menús especials dels restaurants participants, el concurs per a joves cuiners, les degustacions populars, els aparadors dels comerços i les visites a les instal·lacions de la Confraria.

Fins el 24 de febrer, els 30 restaurants participants oferiran menús especials amb la galera com a ingredient principal amb una àmplia varietat de receptes, des de les més tradicionals a les més innovadores. Crema de galeres, arrossos de tota mena, saltat de galeres amb calçots, romesco de rap amb galeres i carxofes, bullabessa de galeres, marisc i algues; caneló de galera, fideus rossos amb galeres o galeres a la planxa són algunes de les propostes dels menús, que es poden consultar en aquest enllaç i que costen entre 19 i 49 euros.

Comerç, amb bon gust

Les jornades de la galera aniran acompanyades d’una campanya comercial per promocionar la gastronomia i el seu impacte en el comerç. La representant de l’Associació Xarxa del Port, Marta Borràs, adherida a la campanya, ha dit que "un centenar de restaurants decoraran els seu aparadors i exposaran receptes guanyadores dels concursos" per donar a conèixer les múltiples aplicacions de la galera. Una acció que es portarà a terme amb el lema "Comerç, amb bon gust".

Aquest és el vídeo promocional de les 15es Jornades de la Galera i la Cuina Marinera.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: