Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La galera dona el tret de sortida al calendari gastronòmic de Cambrils

Les 15es Jornades de la Galera i la Cuina Marinera se celebraran de l'1 al 24 de febrer / La carxofa, els fideus rossos, el vermut les tapes, el calamar, el vi, l’oli nou i el romesco són els altres protagonistes

Presentació del calendari gastronòmic de Cambrils 2019 i de les jornades de la galera Presentació del calendari gastronòmic de Cambrils 2019 i de les jornades de la galera CEDIDA
Gastronomia Redacció Infocamp
Dilluns, 28 Gener 2019 16:27

Les Jornades de la Galera i la Cuina Marinera de Cambrils encetaran de l’1 al 24 de febrer un calendari gastronòmic que enguany recull nou campanyes dedicades a productes de proximitat. L’agenda del 2019 continuarà amb la carxofa, els fideus rossos, el vermut les tapes, el calamar, el vi, l’oli nou i el romesco.

El calendari ja es pot trobar als restaurants participants i a l’Oficina de Turisme, es repartirà a totes les fires on hi hagi presència de Cambrils i es farà arribar a les 20 oficines espanyoles de turisme a Europa i els 12 Centres de Promoció Turística de Catalunya que hi ha a diferents capitals d’Europa, Àsia i Amèrica. Durant la presentació del calendari gastronòmic, la regidora de Turisme, Mercè Dalmau, ha dit que el calendari "és una actiu turístic i de promoció per seguir treballant en la desestacionalització del turisme i reforçar el posicionament de Cambrils com a capital gastronòmica de la Costa Daurada".

Tant l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza com la regidora de Promoció Econòmica, Ana López, han destacat "la col·laboració público-privada" entre l'Ajuntament, restauradors i productors i amb la col·laboració de l'Escola d'Hoteleria i Turisme, la Confraria de Pescadors, la Cooperativa i el comerç, ja que sense la qual no seria possible realitzar les nou jornades que recull el calendari . En aquest sentit, les diferents campanyes posen en valor "el talent dels cuiners de Cambrils, l’alt nivell dels restaurants i la qualitat dels productes de la terra i del mar", ha afegit Dalmau.

El president de la Cooperativa Agrícola, Pau Serra, ha recordat que "Cambrils és un dels pocs pobles on encara manté activa la pesca i l'agricultura, dues activitats primàries", alhora que ha remarcat que el calendari gastronòmic "és una oportunitat per ajuntar els nostres productes i poder-los mostrar". Per la seva banda, el representant de la Confraria de Pescadors, Josep Lluís Pastó, ha posat l'accent en el treball que han fet els restauradors "perquè les receptes dels nostres productes, com la galera, hagin tingut una evolució espectacular".

                                           El calendari gastronòmic del 2019: 

calendari gastronòmic Cambrils 2019

Les 15es jornades de la Galera i la Cuina Marinera

La 15a edició de les Jornades de la Galera i la Cuina Marinera de Cambrils se celebraran de l'1 al 24 de febrer amb la participació de 30 restaurants i un programa d’activitats per a tots els públics. La galera serà la protagonista dels menús especials dels restaurants participants, el concurs per a joves cuiners, les degustacions populars, els aparadors dels comerços i les visites a les instal·lacions de la Confraria.

A partir d’aquest divendres i fins el 24 de febrer, els 30 restaurants participants oferiran menús especials amb la galera com a ingredient principal amb una àmplia varietat de receptes, des de les més tradicionals a les més innovadores. Crema de galeres, arrossos de tota mena, saltat de galeres amb calçots, romesco de rap amb galeres i carxofes, bullabessa de galeres, marisc i algues; caneló de galera, fideus rossos amb galeres o galeres a la planxa són algunes de les propostes dels menús, que es poden consultar en aquest enllaç i que costen entre 19 i 49 euros.

Actes populars

Els actes més populars són la fregida de galeres i la galerada popular. La fregida de galeres i calçots amb oli d’oliva verge extra Mestral se celebrarà el proper diumenge10 de febrer, a partir de les 9:30 hores, a la Cooperativa Agrícola de Cambrils. La galerada popular serà el diumenge 17 de febrer, de les 11 a les 14 hores, al Mollet del Rec del Port de Cambrils. Els assistents podran gaudir d’una degustació de fideus amb galeres segons la recepta tradicional d’abordo de la Confraria de Pescadors per 4 euros.

Com cada any, també hi haurà demostracions de vela llatina i passejades amb llagut, activitats familiars, exposicions i visites guiades a les instal·lacions de la Confraria per conèixer l’art de pescar galeres i el recorregut que fan des de les barques fins a la llotja.

A més, com a novetat, el diumenge 3 de febrer d’11 a 15 hores, hi haurà un vermut i maquillatge solidari de la Lliga contra el Càncer al Lounge Parc Cambrils del Parc del Pescador, i el 17 de febrer s’ha programat l’espectacle de clown familiar 'Peskaplàstic' per sensibilitzar sobre l’impacte dels plàstics i els residus al mar i la sobreexplotació de la pesca.

Com és habitual, l’Escola d’Hoteleria torna a participar en les jornades amb el concurs 'De la mar als fogons' per a joves cuiners. El proper 6 de febrer un grup de persones expertes seleccionarà les 8 receptes per participar al concurs. El 22 de febrer els i les semifinalistes hauran d’elaborar les seves propostes i exposar-les davant d’un jurat i es lliuraran els guardons. El director de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils, Jordi Jardí, ha promès que "veurem art damunt del plat de la galera".

Comerç, amb bon gust

Les jornades de la galera aniran acompanyades d’una campanya comercial per promocionar la gastronomia i el seu impacte en el comerç. La representant de l’Associació Xarxa del Port, Marta Borràs, adherida a la campanya, ha dit que "un centenar de restaurants decoraran els seu aparadors i exposaran receptes guanyadores dels concursos" per donar a conèixer les múltiples aplicacions de la galera. Una acció que es portarà a terme amb el lema "Comerç, amb bon gust".

Aquest és el vídeo promocional de les 15es Jornades de la Galera i la Cuina Marinera.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: