Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La XV Festa de l’Oli de Vandellòs reuneix prop de 300 participants

La festa es va celebrar el diumenge 20 de gener a les instal·lacions de la cooperativa agrícola

Imatge de la Festa de l'Oli de Vandellòs celebrada diumenge a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola Imatge de la Festa de l'Oli de Vandellòs celebrada diumenge a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola CEDIDA
Gastronomia Redacció Infocamp
Dimarts, 22 Gener 2019 08:23

Prop de 300 persones van participar el diumenge 20 de gener en la XV Festa de l’Oli de Vandellòs, organitzada per la Cooperativa Agrícola de Vandellòs a les seves instal·lacions, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

Tots els participants van poder gaudir d’un esmorzar popular en què, a més de tastar l’oli nou de la Cooperativa, van menjar pa torrat, llonganissa, cansalada, arengades; i van beure vi negre i aigua. De l’elaboració de l’allioli se’n van encarregar veïns del municipi.

Després de l’esmorzar, hi va haver una tirada oberta de bitlles. A més, qui va voler va poder comprar oli a l’Agrobotiga.

De les olives arbequina, en major part, reguer i una petita part de salivenca, s’obté a Vandellòs un oli afruitat, verge extra, de tons verdosos, sense defectes, estable, per una major presència de polifenols. Aquest fet permet que l’oli duri més en la cocció i no es torni ranci tan fàcilment com l’oli d’arbequina; i que sigui també més saborós en el consum en cru.

Entre els assistents, hi havia l'alcalde de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Alfons Garcia, i diversos regidors del consistori; el president de la Cooperativa Agrícola de Vandellòs, Agustí Margalef; i el director dels Serveis Territorials d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a Tarragona, Àngel Xifré.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: