Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La XXIII Clotxada popular aplega unes 300 persones

La Festa Major de Vandellòs arriba aquest cap de setmana al seu punt àlgid amb actes com el 30è Gran Correfoc de Nit, aquest dissabte, o la Plantada de Gegants i Capgrossos, el diumenge

Imatge de la Clotxada popular celebrada divendres a la plaça Drs. Gil-Vernet de Vandellòs Imatge de la Clotxada popular celebrada divendres a la plaça Drs. Gil-Vernet de Vandellòs AJUNT. DE VANDELLÓS i L'HOSPITALET DE L'INFANT
Gastronomia Redacció Infocamp
Dissabte, 29 Setembre 2018 10:45

Aquest divendres 28 de setembre al matí va tenirt lloc un dels actes més tradicionals i que més gent aplega de la Festa Major de Vandellòs: la XXIII Clotxada popular. En el marc d’aquest esdeveniment gastronòmic, celebrat a plaça Drs. Gil-Vernet -amb la torre medieval com a fons d’aquest escenari-, s’hi van repartir 300 clotxes, segons ha explicat Francesc Rodell, el president del Centre Cultural, Esportiu i Recreatiu de Vandellòs (CCERV). Aquesta és l'entitat local que organitza la Festa amb la resta d’entitats locals i el patrocini de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant.

Clotxada popular panoràmica

D’aquesta manera, els veïns del poble, dels altres nuclis del municipi i d’altres poblacions properes, han esmorzat el que menjaven antigament els pagesos per agafar forces i tornar al tros: un pa buidat parcialment de molla i omplert de vianda feta a la brasa (arengada o llonganissa, tomàquet, ceba, un bon raig d’oli i sal).

Clotxada popular de prop

Aquest és un plat típic de la zona de les Terres de Mestral, que des de la MIDIT (la mancomunitat que vetlla pel desenvolupament econòmic de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Tivissa i Pratdip) s’està promocionant com a icona gastronòmica d’aquest territori.

Recta final de la Festa Major

En honor de Sant Cosme i de Sant Damià, se celebra la Festa Major de Vandellòs del 27 al 30 de setembre. A més de la Clotxada Popular celebrada ahir, també destaquen actes com el 30è Gran Correfoc de Nit; aquest dissabte 29 de setembre a les 22h; la Plantada de Gegants i Capgrossos, diumenge 30 a les 11h; l’Homenatge a la Vella Pagesia, diumenge a les 17h; o l’exposició de labors de les dones del poble; l’exposició fotogràfica ‘Un Tomb per la història de Vandellòs” (aquest 2018, dedicada a “Històries de la guerra”).

Plantada Gegants i Capgrossos Vandellòs

Podeu consultar el programa d'actes complert a aquest enllaç.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: