Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Finalitza el pla pilot de recol·lecció de bolets amb autorització al paratge de Poblet

Aquesta temporada no caldrà obtenir el carnet implantat el 2012

Aquesta temporada no caldrà obtenir un permís per recollir bolets dins el paratge i la seva zona d’influència Aquesta temporada no caldrà obtenir un permís per recollir bolets dins el paratge i la seva zona d’influència TES
Gastronomia ACN
Divendres, 21 Setembre 2018 12:00

Aquesta tardor no serà necessària l’autorització per a la recol·lecció de bolets al Paratge Natural de Poblet i la seva zona d’influència, que funcionava des del 2012. Aquell any, la Generalitat va posar en marxa un pla pilot per estudiar l’impacte d’aquesta activitat en el medi forestal, ordenar usos i protegir la biodiversitat. Ara, seguint el pla previst, finalitza aquesta obligatorietat, de manera que només estaran oberts els punts d’informació de la Roca de l’Abella i de la Font de la Magnèsia, al terme de Vimbodí i Poblet, i restarà tancat el Corral de la Marieta a Rojals. Tot i això, es demanarà la participació de boletaires i visitants per conèixer les seves opinions i incorporar-les en l’avaluació final del pla pilot prevista per d’aquí a uns mesos.

cartell recollecció bolets

Fins ara, l'autorització necessària podia ser per temporada o bé per només un dia, amb un màxim de sis quilos recol·lectats per persona i dia. La zona objecte de la regulació comprenia 2.276 hectàrees del terme municipal de Vimbodí i Poblet, 221 de l’Espluga de Francolí, 798 de Montblanc i 18 de Prades. A més dels boscos de la Generalitat, s’hi sumen 207 hectàrees de bosc propietat d’ajuntaments. En total, 3.520 hectàrees.

La mesura ha estat possible gràcies a la col·laboració d’ens locals, les oficines de Turisme dels municipis de Prades, Vimbodí i Poblet, l’Espluga de Francolí i Montblanc, i boletaires, que en tot moment s’hi han implicat i mostrat respectuosos amb l’entorn, segons ha informat el Departament de Territori i Sostenibilitat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: