Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

'Tarraco a Taula' inclourà la rebosteria i l'opció vegana a les propostes gastronòmiques

Les jornades gastronòmiques del Festival Tarraco Viva presenten, de l'11 al 27 de maig, un centenar de plats de cuina romana que es podran degustar en deu restaurants i una pastisseria

Presentació de la 21a edició de les jornades gastronòmiques 'Tàrraco a Taula' al terrat del Pretori romà Presentació de la 21a edició de les jornades gastronòmiques 'Tàrraco a Taula' al terrat del Pretori romà MAURI FERNÁNDEZ
Gastronomia Júlia Estivill
Dimecres, 09 Mai 2018 18:08

La 21a edició de les jornades gastronòmiques 'Tàrraco a Taula', organitzades pel Patronat Municipal de Turisme, se celebraran de l’11 al 27 de maig en el marc del Festival Tarraco Viva. En aquesta edició hi participaran deu restaurants i una pastisseria que s’encarregaran d’oferir prop d’un centenar de plats, incloent-hi enguany ’opció vegana i la rebosteria, reinterpretant la cuina de l’antiga Roma. 

La consellera de Turisme de Tarragona, Inma Rodríguez, ha volgut remarcar que “són unes jornades molt consolidades al calendari gastronòmic de la ciutat” i que “donen coherència i reforcen el nostre sentit de ciutat històrica”. Al seu torn, el president de l’Associació Tàrraco Taula, Carlos Segarra, ha assenyalat que “es tracta de la manifestació gastronòmica romana més important del món perquè es tracta d’una iniciativa molt singular”. Tarragona és l’única ciutat que ofereix aquest tipus d varietat gastronòmica.

Com ja es va fer en l’edició passada, l’elaboració dels plats i les jornades han comptat amb l’assessorament en gastronomia i enologia històrica de Joan Gomez, de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica, i Joaquin Ruiz de Arbulo, catedràtic de la Universitat Rovira i Virgili. D’aquesta manera es dota de rigor històric l’adaptació de les propostes dels diferents restauradors. El director de Tàrraco Viva, Magí Seritjol, ha indicat que la Tàrraco a Taula es tracta d’una iniciativa que aposta pel coneixement i per fe cultura i que amb ella “s’ha aconseguit donar vida a la història a partir de la gastronomia”. Per la seva part, el director de l’ICAC, Joan Gomez, ha explicat que els vins triats són vins fets per gent de la vora de Tàrraco i per tant “vins que parlen de la terra”.

Tapes i menús

Els restaurants Àpats Quattros, Ares, Cócvla, el Llagut, el Vergel, Entrecopes, la Xarxa, les Voltes, Sadoll oferiran menús a 25 euros. Mentre que el Cortijo servirà plats, tapes i racions que oscil·len entre els 5 i 7 euros. Finalment, les postres aniran a càrrec de la pastisseria Velvet.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: