Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La DOP Siurana augmenta la comercialització d'oli certificat

Creix la comercialització d'oli en envasos petits, sobretot de 250 ml, i s'aposta per arribar a públics diferents

La DOP Siurana ha fet un balanç positiu de la campanya 2017, tant en la comercialització dels seus olis com de les accions de difusió del producte La DOP Siurana ha fet un balanç positiu de la campanya 2017, tant en la comercialització dels seus olis com de les accions de difusió del producte DOP SIURANA
Gastronomia Redacció Infocamp
Dissabte, 07 abril 2018 10:30

El president de la Denominació d'Origen Protegida (DOP) Siurana, Antoni Galceran, va presentar dijous a l'Estació Enològica de Reus les dades de la campanya 2017, en la qual s’han augmentat significativament les accions de promoció de l'oli verge extra de la DOP. Aquest esforç en difusió de la marca ha motivat un augment del percentatge de comercialització certificada del producte, que ha passat del 66% l'any 2016 al 68% de la campanya 2017, i que manté a Siurana com una de les DOP de l’Estat que més percentatge de l'oli produït comercialitza amb segell de qualitat DOP.

Una altra tendència, que ja s'apuntava en campanyes anteriors i que va en augment, és que la garrafa de 5 litres va perdent protagonisme en detriment dels envasos de 250 ml o de 500 ml, que han mostrat un creixement en cinc anys del 253% i del 95%, respectivament. Aquesta tendència indica que el consumidor va assignant un valor més elevat al producte.

Pel que fa a l'exportació, un 14% de la comercialització total, les xifres han pujat lleugerament, destacant que més del 60% de tot l'oli que s'exporta és a països d'Àsia i que més d'un 14% de l'oli DOP Siurana exportat és ecològic i es destina a mercats com Noruega i el Japó.

Pel que fa a la producció, durant la campanya 2017 ha baixat un 10% respecte al 2016, a causa de la sequera i de l'estacionalitat conjuntural del cultiu de l'olivera. Sí ha crescut respecte a la campanya anterior el nombre de productors, que ja arriben als 8.134.

El president de la DOP Siurana va fer un balanç molt positiu de la campanya, sobretot per l'esforç realitzat en promoció i que forma part del pla estratègic de Siurana per fidelitzar el consum d'oli d'oliva verge extra entre diferents públics.

Accions divulgatives

Entre les accions divulgatives, una de les més exitoses són els tallers escolars 'Has begut oli?', que han arribat a més de 3.000 alumnes de 6é de primària de 64 escoles més urbanes del Camp de Tarragona.

També s'ha incrementat la presència de l'oli DOP Siurana en esdeveniments de referència en el sector alimentari, fires professionals i alimentàries, així com en fòrums gastronòmics, tallers i tastos d'oli a grups de prescriptors i a escoles i facultats d'Hoteleria, Nutrició i Dietètica, i d'Enologia.

Els concursos de la DOP Siurana

Un cop presentades les dades i les accions de promoció, es van lliurar els XXV premis del concurs escolar de dibuix. Un total de 10 escoles dels municipis amb entitat DOP Siurana han participat amb 47 dibuixos finalistes. D'ells s'han seleccionat 12 obres guanyadores en diferents categories.

També es van lliurar dels premis del II concurs de Receptes Explicades, que té per objectiu reconèixer la creativitat dels nens i les nenes en el vessant més literària. En aquesta segona edició s'han atorgat 6 premis entre els 21 finalistes de receptes fetes amb oli d'oliva verge extra DOP.

Per últim, es va fer entrega dels tres premis del concurs d'Instagram #SócSiurana sobre les fires de l'oli del territori.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: