Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Clos Galena: Un vi del Priorat per al món

El ‘Formiga de vellut’ ha estat l’únic vi català servit als premis Nobel / El celler exporta més del 70% dels seus vins

Vins del celler de Clos Galena, entre ells el servit als premis Nobel del vi, 'Formiga de vellut' Vins del celler de Clos Galena, entre ells el servit als premis Nobel del vi, 'Formiga de vellut' LAIA MOLNÉ
Gastronomia Laia Molné
Dimecres, 21 Febrer 2018 19:16

Clos Galena, situat al Priorat, és un celler bucòlic, envoltat de natura, amb una petita casa rural on es fa tota la producció a mà i de manera ecològica, sense pesticides ni productes químics. Merche Dalmau, al capdavant del projecte juntament amb el seu marit, Miguel Pérez, assegura que els seus vins passen "per unes intenses auditories que doten al producte de garanties de qualitat".

Les vinyes del celler compten amb 12 hectàrees de ceps, -amb 35 ceps per hectàrea- d’on es produeixen diverses varietats de vins, blancs i negres. A més, el cep està arrelat a la llicorella, una pedra típica del Priorat que dota d’un sabor peculiar al producte. El vi més conegut del celler, el vi negre ‘Formiga de vellut’ va ser el seleccionat l’any passat per servir-se durant el sopar dels premis Nobel del vi, -presidit pels reis de Suècia-, el que ha dotat el celler d’una gran popularitat i vendes a l’estranger, arribant a exportar el 70% del seu producte.

A part dels vins de la D.O.Q. Priorat, Clos Galena aposta també pel territori i “exportar art català al món”, explica Merche Dalmau. Per això, les caixes i alguns etiquetatges són pintats amb monuments i escenes típiques del territori que donen encara més valor a un producte de proximitat exportat a tot el món.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: