Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Un taller a Cambrils ens apropa als orígens prehistòrics de la dieta mediterrània

L'activitat familiar es farà aquest diumenge 18 de febrer, a la Torre del Port, en el marc de les 14enes Jornades de la Galera i la Cuina Marinera

Al jaciment del Cavet de Cambrils s'han localitzat sitges com aquestes per guardar el gra Al jaciment del Cavet de Cambrils s'han localitzat sitges com aquestes per guardar el gra IPHES
Gastronomia Redacció Infocamp
Dissabte, 17 Febrer 2018 11:52

En el marc de les 14enes Jornades de la Galera i la Cuina Marinera 2018, i dins de la programació del Campus Extens de la Universitat Rovira i Virgili (URV) a Cambrils, es realitzarà el taller familiar 'Peixos i pans: experimenta els orígens prehistòrics de la dieta mediterrània', a càrrec de Josep Maria Vergès i Miquel Guardiola, arqueòlegs i investigadors a l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES), diumenge 18 de febrer, en dues sessions (11.30 h i 12.30 h), a la Torre del Port.

En el taller es descobrirà l’origen de la dieta mediterrània, que es remunta a l’arribada de comunitats agricultores i ramaderes a la Península Ibèrica fa més de 6.000 anys, al neolític, com les que s’assentaren al jaciment del Cavet, a Cambrils.

Entre les activitats que es realitzaran es moldrà el gra per obtenir farina com es feia en temps neolítics, es prepararà el peix utilitzant eines de pedra, que es fabricaran durant el taller, alhora que es donaran a conèixer altres aliments que es consumien d’antic.

L’acte és d’accés lliure sense inscripció i està coorganitzat per l’IPHES, el Museu d’Història de Cambrils i l’Antena del Coneixement de la URV, amb la col·laboració de la regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cambrils.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: