Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Mont-roig reivindica els seus calçots en unes jornades

El municipi, amb una forta producció de calçots, celebra les 'Primeres Jornades del calçot', del 16 de febrer al 4 de març

Una de les finques on es cultiven els calçots de Mont-roig de Camp Una de les finques on es cultiven els calçots de Mont-roig de Camp LAIA MOLNÉ
Gastronomia Laia Molné
Dijous, 15 Febrer 2018 12:11

Diversos establiments de restauració de Mont-roig del Camp i Miami Platja participaran en les ‘Primeres jornades del calçot’ que se celebraran al municipi, amb la intenció de ressaltar tant la quantitat com la qualitat dels calçots de la zona, que passa desapercebuda per altres denominacions d'origen amb més renom, com la de Valls. Per això, els restaurants participants elaboraran un gran nombre de plats variats, més enllà de la típica calçotada.

Aquestes jornades, que se celebren del 16 de febrer al 4 de març, tenen la intenció, segons l’alcalde del municipi, Fran Morancho, de “posar a Mont-roig i els seus calçots al mapa de les Denominacions d’Orígen”. A més, aquesta iniciativa també serà positiva pel municipi, ja que atraurà el turisme gastronòmic. En aquest sentit, la regidora de Turisme, Yolanda Pérez, ha afirmat que aquest tipus de jornades serveixen perquè “cada vegada es parli més i millor de la gastronomia del municipi”.

Altres formes de cuinar els calçots

La iniciativa permet, a més, gaudir d’altres formes de cuinar els calçots. En són exemples el bacallà al forn amb calçots confitats, el coulant de calçots amb romesco, la coca cruixent encalçotada o l’arròs melós de calçot i galeres que es podran degustar aquests dies als diversos establiments de restauració de Mont-roig i Miami Platja.

Pel que fa als preus, hi ha propostes per a totes les butxaques, des de 5, 7 euros els plats fins als 18, 22 o 30 euros els menús. Per realitzar les calçotades cal fer reserva prèvia amb el restaurant.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: