Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Visites i cava especials pel centenari del celler de Nulles

La cooperativa productora de la marca Adernats prepara una festa al mes de juny

El centenari d'Adernats es va presentar ahir al Mercat Central de Tarragona El centenari d'Adernats es va presentar ahir al Mercat Central de Tarragona AZAHARA PALOMARES/EL PUNT AVUI
Gastronomia Azahara Palomares / El Punt Avui
Dijous, 18 Mai 2017 08:18

La cooperativa vinícola de Nulles, productora de la marca de vins i caves Adernats, arrenca aquesta setmana els actes de commemoració del centenari de la seva fundació, l'any 1917. El celler ha organitzat diferents activitats per celebrar la xifra, que ja van arrencar dilluns amb la presentació als socis, i dimarts es va fer una jornada dedicada a l'escola de Nulles. El programa tindrà el punt àlgid el dia 30 de juny, quan el celler modernista de Nulles celebrarà la festa commemorativa, que està previst que encapçali el president de la Generalitat, Carles Puigdemont. “S'hi posarà de rellevància el patrimoni, la marca i les persones”, va subratllar Joan Castellví, director general d'Adernats Vinícola de Nulles, que també va prometre que hi hauria “moltes sorpreses”en l'acte.

El celler també oferirà una versió especial del centenari d'una de les propostes turístiques de més èxit, la visita nocturna teatralitzada i amb tast sensorial Vinitcultura, que ja té les entrades esgotades per a les tres sessions previstes els dies 19 de maig, i 2 i 16 de juny. “S'han esgotat molt més de pressa de l'habitual i estem buscant més dates”, va assegurar Castellví, que ja va avançar que se'n programarà una quarta el 6 d'octubre. La visita inclourà un menú inspirat en la cuina de principis del segle XX, tant de les classes baixes com altes.

Una edició de 1.917 ampolles

Actualment, Adernats viu un moment dolç després d'haver aconseguit diversos premis internacionals pels seus caves: “No en tenim mai en estoc, els venem tots”, va subratllar el director general. Els enòlegs del celler, precisament, han elaborat un cava d'edició limitada de 1.917 ampolles anomenat Centenari. “S'ha elaborat al cent per cent amb varietat macabeu i amb les vinyes més antigues, totes de més de quaranta anys”, va subratllar l'enòleg Laurent Corrio.

Adernats també ha previst un cicle de conferències, que arrencarà avui a la tarda amb una xerrada sobre l'enoturisme. El 28 de maig hi ha prevista una caminada comentada per Nulles i el celler, i estan recollint fons per a la gravació d'un documental dedicat al món del vi i la cooperativa.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: