Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La xatonada popular del Vendrell reparteix unes 1.500 racions de xató

El col·lectiu Terra i Taula ven les cent racions preparades en la primera edició del seu ‘show cooking'

Alguns concursants, preparant el xató per presentar-se al concurs de mestres xatonaires, ahir a la Rambla Alguns concursants, preparant el xató per presentar-se al concurs de mestres xatonaires, ahir a la Rambla JOSÉ CARLOS LEÓN/ EL PUNT AVUI.
Gastronomia Cati Morell / Taempus
Dilluns, 06 Febrer 2017 08:01

Vent, sol i fins i tot una mica de pluja, van tenir ahir els participants del concurs de mestres xatonaires de la xatonada popular del Vendrell. El col·lectiu dels Montserratins es va endur el premi, amb el plat que havia preparat la Juani, una de les seves integrants.

El concurs de mestres xatonaires, que enguany va arribar a la 31a edició, es va celebrar mentre la Rambla s'omplia de gent atreta pels estands relacionats amb el món del xató i els dolços de les pastisseries i bomboneries locals; la 24a edició de la fira de productes alimentaris naturals i artesanals; els jocs infantils; els tallers per a infants a càrrec de l'Aresta (Planta els ingredients del xató, que ensenya els infants a plantar i cuidar productes com ara una escarola i les propietats nutritives dels diferents ingredients del xató, i Fem olivada); la trobada d'intercanvi de plaques de cava, i la ruleta benèfica a càrrec de La Ballaruga.

Abans de la una del migdia ja s'havien venut les 1.500 racions de xató que s'havien posat a la venda tot just una hora abans. El regidor de Promoció Econòmica, Kenneth Martínez, explicava ahir que enguany van quedar una mica curts.

Aquesta dada, juntament amb l'èxit del show cooking del col·lectiu Terra i Taula, que també va exhaurir les cent racions de les innovacions en el xató presentades, són la prova que la festa del xató del Vendrell va a més.

Precisament, aquest és un dels objectius que persegueix l'Ajuntament del Vendrell: que, a més de ser una festa local i popular, origen de la Ruta del Xató, també convidi la gent de fora, de la comarca o de comarques veïnes a visitar i conèixer el Vendrell i la seva oferta gastronòmica i d'oci.

Al llarg del matí, a més del concurs i la mostra de productes, al costat de la Rambla, va tenir lloc la 30a exhibició de xatonaires infantils, amb prop de 175 nens que van fer el xató en directe amb els productes que els havien donat per fer la salsa.

‘Show cooking' de Terra i Taula

Makis de xató, del restaurant Ull de Llebre; milfulls de cruixent de xató amb esfèrics d'olives, del restaurant Vell Papiol; xató hot dog, del restaurant Lo Mam, i orelletes amb nata i taronja, de L'Obrador. Aquest és el menú que els xefs del col·lectiu Terra i Taula van preparar, a l'envelat del Xató Experience, en un show cooking pensat per introduir la innovació en la tradicional xatonada popular.

En van preparar un centenar de racions, que incloïen un tast de cada un dels quatre plats, amb dues copes de vi, i les van vendre totes. Aquesta va ser la primera vegada que s'introduïa aquest concepte en la xatonada.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: