Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els Jocs faran el canvi a la marca Tarragona 2018 però tan sols en el món digital

El nou nom es farà servir al web en breu, però la resta de material no es canviarà fins a tenir diners de l'Estat

L'estand de marxandatge es va retirar al novembre i no se sap quan reobrirà. L'estand de marxandatge es va retirar al novembre i no se sap quan reobrirà. JUDIT FERNÀNDEZ/ EL PUNT AVUI.
Esports Azahara Palomares / El Punt Avui
Dimecres, 21 Desembre 2016 08:52

L'organització dels Jocs del Mediterrani a Tarragona, ara previstos per al 2018 després de ser ajornats un any, està posant en marxa aquests dies el canvi de nom de la marca per passar de la fallida Tarragona 2017 a Tarragona 2018. Segons van confirmar ahir fonts de la fundació, durant aquesta setmana ja es farà la introducció de la nova marca, però només en una primera fase que es limitarà a l'entorn digital. El pas següent, la difusió del nom de Tarragona 2018 en marxandatge i altres materials físics, quedarà en suspens fins que hi hagi la confirmació que l'Estat assumirà l'aportació econòmica necessària perquè se celebri l'esdeveniment.

Dominis recuperats

La introducció del nou nom de Tarragona 2018 s'ha fet després que l'organització ha aconseguit la titularitat del domini “.cat” de la nova data, que inicialment havia estat adquirit per un particular i l'havia fet servir per difondre informació satírica sobre l'ajornament de la cita. Aquest propietari hi ha renunciat voluntàriament, prèvia mediació de la Fundació PuntCAT.

Així mateix, Tarragona 2018 també ha aconseguit el perfil de Twitter amb el mateix nom, que també va ser adquirit per un altre particular amb finalitats satíriques, després de presentar una reclamació a Twitter. Tant aquesta xarxa social com Facebook ja estan funcionant amb els nous dominis de Tarragona 2018, però el canvi de marca està pendent de la posada en marxa del nou web.

De moment, però, la nova marca de Tarragona 2018 reaprofitarà el logotip de Tarragona 2017, tot i que no es tanca la porta a fer-hi canvis més endavant. El que sí que es mantindrà serà la mascota de Tarragona 2017, Tàrracvs, creada a partir d'un concurs escolar.

Menys de cinc milions

La segona fase del canvi de marca, que implicarà el seu ús en tot tipus de materials físics, continuarà, però, sense data. Fonts de l'organització dels Jocs asseguren que no es farà cap pas que impliqui una despesa fins que no es disposi d'una partida pressupostària del govern estatal. De fet, Tarragona 2018 ara està en espera d'una reunió amb el nou secretari d'estat per a l'Esport, José Ramón Lete, en què també s'ha de posar en marxa el grup de treball per determinar les necessitats econòmiques de la cita. La fundació organitzadora, de fet, ja té fet el càlcul del sobrecost de l'ajornament –que, segons asseguren, estarà bastant per sota dels cinc milions amb què s'havia especulat–, però no el farà públic fins a aquesta reunió. La concreció de l'aportació estatal, però, dependrà de l'aprovació del pressupost de l'Estat del 2017 i de la presència d'una partida per als Jocs. Tarragona li reclama més de nou milions per quadrar el pressupost operatiu i tres milions per a la construcció de la piscina olímpica, i també que assumeixi el sobrecost.

Una campanya defensa el llegat dels Jocs

Paradoxalment, quan Tarragona 2018 encara no ha posat en marxa la seva nova marca ni els dominis, ahir va arrencar una campanya per donar valor al llegat de la cita esportiva difosa a través del web www.llegat2018.cat. Subvencionada pel Servei d'Ocupació de Catalunya (fet que ha condicionat la seva realització enguany), la campanya subratlla beneficis de la celebració dels Jocs com ara la construcció d'equipaments esportius, l'impuls del turisme esportiu, l'impacte internacional i la formació dels voluntaris a través de quatre persones vinculades al món de l'esport i la ciutat.

D'altra banda, l'organització continua treballant en aspectes com ara la seguretat i ahir va fer la segona reunió del pla de director de seguretat, presidida per l'alcalde.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: