Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El ple de Tarragona rebutja fer una consulta però accepta una comissió de seguiment dels Jocs

El govern tomba les dues mocions que demanaven l'abandonment dels Jocs i una consulta sobre l'esdeveniment i, en canvi, accepta la proposta de C's de crera una comissió de seguiment

L'alegria en la recollida de la bandera dels Jocs del juny del 2013 contrasta amb tots els obstacles que s'ha topat la iniciativa des del seu naixement. L'alegria en la recollida de la bandera dels Jocs del juny del 2013 contrasta amb tots els obstacles que s'ha topat la iniciativa des del seu naixement. EL PUNT AVUI.
Esports Redacció Infocamp
Dissabte, 19 Novembre 2016 08:40

En el plenari celebrat ahir a Tarragona, l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, va utilitzar un símil mariner per defensar el treball cap als Jocs de 2018. Ballesteros va assegurar que quan 'un té el rumb clar, les petites tempestes no el fan desistir per portar el menjar a casa'. D'aquesta manera, el batlle tancava el debat que es va generar fruit d'una moció de la CUP, que exigia la renúncia als Jocs, i que només va obtenir el suport d'ICV-EUiA, a més dels cupaires, ja que ERC es va abstenir i PSC, C's, PP i UDC hi van votar en contra.

En el torn d'intervencions, la portaveu de la CUP, Laia Estrada, va culpar l'L'Ajuajornament dels Jocs "a la incompetència de l'alcalde", mentre que el represntant de CDC, Albert Abelló, va anunciar que mantindrien el seu suport als Jocs "si coneixem el cost que suposa l'ajornament". Rubén Viñuales (C's) va afirmar que no volen cap dimissió i considera que l'abandonament dels Jocs seria la pìtjor sortida. Arga Sentís (ICV-EUiA) va criticar la falta de prudència de l'alcalde. Per la seva banda, el coordinador general dels Jocs, Javier Villamayor (PSC), va reafirmar que no renunciaran i que no assumiran els recursos que ha de destinar al projecte el govern espanyol.

ERC va presentar una segona moció sobre per demanar que es convoqui una consulta per tal que els ciutadans escullin si volen els Jocs. El portaveu republicà, Pau Ricomà, va exigir saber els costos de la renúncia i de l'ajornament i, a partir d'aquí, demanaran que els ciutadans decideixin. Sobre aquesta qüestió, el primer tinent d’alcalde del PP, Alejandro Fernández, va afirmar que no és una bona idea traslladar als veïns una decisió que han de prendre els governants. La proposta d’ERC va ser rebutjada tot i el vot afirmatiu de republicans, CDC, CUP i ICV-EUiA i l'abstenció de Ciutadans. Els tripartir del govern municipal (PSC, PP i UDC) hi va votar en contra.

Finalment, una tercera moció sobre els Jocs defensada per C’s i a través de la qual es demanava crear una comissió de seguiment dels Jocs, va obtenir el suport de tots els grups excepte ERC, la CUP i ICV-EUiA, que hi van votar en contra.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: