Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Nàstic assegura la permanència i frustra l’ascens a l’Amorebieta (1-1)

Exercici de maduresa dels homes de Dani Vidal que permet seguir un any més a Primera RFEF i optar a jugar la Copa del Rei

Imatge del partit Amorebieta - Nàstic disputat aquest dissabte Imatge del partit Amorebieta - Nàstic disputat aquest dissabte CLUB GIMNÀSTIC
Esports Abel Casanovas
Diumenge, 21 Mai 2023 01:40

El Nàstic de Tarragona ha empatat avui en la penúltima jornada del Grup 2 de Primera Federació, amb aquest punt els grana asseguren la permanència i priven a l’Amorebieta de celebrar l’ascens a Segona Divisió aquesta setmana. Els homes de Dani Vidal encara mantenen opcions d’aconseguir el bitllet per jugar la Copa del Rei 23/24.

Dani Vidal, fent una gran lectura del partit, ha introduït diverses variacions respecte a l’onze que va vèncer al Cornellà la setmana passada. Vidal ha optat per Nil i Tirlea en banda, sabedor que les opcions grana passaven per aprofitar les transicions que s’originessin, sabedor que l’Amorebieta monopolitzaria la possessió i portaria el pes del partit.

De fet, el xoc ha començat amb el conjunt basc llançat a l’atac i animat a buscar el gol que els permetés acariciar la divisió de plat. Al cap de 10 minuts de joc, Manu Garcia ja ha hagut d’avortar el primer avís de Pradera.

Intentava estirar-se el Nàstic i ho ha fet mitjançant Guillermo, el bilbaí ha posat una pilota perfecta cap a Pablo, que quan ho tenia tot a favor, ha vist com Etxeita posava el cap per enviar l’acció a servei de cantonada.

L’Amorebieta, espitjat pel públic que avui ha abarrotat Urritxe, seguia controlant l’esfèric i fent recular al Nàstic cap al seu camp. Manu ha enviat a córner un remat de Pradera, molt actiu però imprecís durant el partit, després d’una gran acció per banda dreta de Mier. El córner ha ocasionat el primer gol del partit, que després d’un mal refús de Pablo, ha aparegut Jauregui per embocar la pilota al fons de la xarxa i consolidar-se com a pitxitxi del Grup II (1-0).

Després del gol, l’apatia generalitzada es va apoderar de la situació, els bascos es veien a Segona Divisió i el Nàstic no sabia ben bé com imposar-se al domini de l’Amorebieta. Quan el descans ja planejava sobre Urritxe, el Nàstic ha tret una jugada que ha significat l’empat del partit. Trilles ha servit una pilota al segon pal que Quintanilla, fent de “9”, ha creuat amb classe al fons de la xarxa. Capricis del futbol que els dos centrals hagin fabricat l’única jugada ofensiva del primer temps (1-1).

El Nàstic ha fet un canvi de cara absolut en el segon temps, ben plantat i seriós, semblava que fins i tot tindria opcions de guanyar el partit. Els nervis i la por d’anar amb tot a l’atac s’han apoderat de l’Amorebieta, que no ha acabat de connectar amb els seus atacants. Toni Herrero ha estat l’home més actiu dels bascos, el lateral cedit pel Llevant s’ha fet un tip de penjar pilotes a l’àrea que no han trobat rematador.

Marc Fernández, que ha entrat per substituir a Nil, ha tingut la primera aproximació del Nàstic a la segona meitat, el davanter ha provat un xut que ha sortit tímid i no ha suposat cap perill per Jon Mikel. Gorostidi ha estat l’altre home que ha pogut avançar el Nàstic a Urritxe, però el seu xut ha marxat desviat.

Amb el pas del temps, l’Amorebieta ha decidit fer definitivament el pas endavant que es pressuposava, els bascos veien com s’escapava l’ascens i el gol de l’Eldense es feia present a terres bilbaïnes. Jorge Mier ha fet lluir a Manu, que en dos temps ha aturat el xut potent de l’asturià. Amb el partit gairebé ha acabat, Edwards ha intentat un xut creuat que el meta grana, amb una gran estirada, ha aturat.

L’àrbitre ha assenyalat el final del partit i el Nàstic ja pot respirar tranquil. Amb aquest punt segellen la permanència i, gràcies a la derrota de la SD Logronyés, arriben amb opcions de disputar la propera Copa del Rei.

L’últim partit de lliga serà dissabte a les 19.30 h davant l’Alcoià al Nou Estadi Costa Daurada, amb l’objectiu de treure la victòria i obtenir el bitllet pel torneig del “KO”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: