El Nàstic resisteix al Nou Castàlia (0-0)

Partit estèril ofensivament dels tarragonins que arranquen un punt contra el Castelló

Imatge del partit Castelló - Nàstic disputat aquest diumenge al Nou Castàlia Imatge del partit Castelló - Nàstic disputat aquest diumenge al Nou Castàlia CLUB GIMNÀSTIC
Esports Abel Casanovas
Diumenge, 26 Març 2023 21:30

El Nàstic de Tarragona ha arrancat un punt d’un dels camps més complicats de la categoria, el Nou Castàlia, davant el CD Castelló en el partit corresponent a la jornada 30 del Grup II de Primera Federació. Els grana s’han mostrat pràcticament inoperants en atac, però l’exercici de resistència dut a terme per la muralla defensiva permet tornar amb premi cap a Tarragona.

Dani Vidal no ha variat el dibuix tàctic amb què va vèncer al Calahorra la setmana passada, però sí ha modificat els homes que el formaven; Marc Trilles, després de complir el partit de sanció, recuperava la titularitat en detriment de Josema.

El Nàstic es trobava davant d’una de les aficions més nombroses i sorolloses de Primera Federació, cosa que ha propiciat un inici fulgurant i dominant del Castelló, que des de bon començament s’ha apoderat del control de l’esfèric. De fet, els locals han gaudit de la primera oportunitat del partit al minut 4’, quan Cubillas ha enviat per sobre del travesser la seva rematada.

Els grana buscaven espolsar-se la pressió del conjunt orellut intentant obrir el camp, la primera aproximació ofensiva ha arribat al minut 10’, quan Joan Orol ha penjat una falta provocada per Marc Fernández que no ha trobat rematador. El Nàstic començava a despertar i al minut 12’, Aarón Rey ha sorprès amb una canonada des de la frontal de l’àrea, però la rematada del gallec ha sortit fregant la creueta.

El Castelló no s’ha empetitit davant de les escomeses del Nàstic, sabedor que l’Eldense havia punxat i tenien una oportunitat d’or per retallar punts a la primera posició, han premut l’accelerador i han començat a disposar d’oportunitats per obrir el marcador. Primer ha estat Raúl Sánchez qui ha rematat al pal esquerre de Manu Garcia i posteriorment Cubillas ha obligat al meta andalús a intervenir. Al minut 26’ de joc, els orelluts han pogut avançar-se després que un rebot agafés una trajectòria endiablada i enxampés desprevingut a Manu.

El Nàstic intentava trobar les seves opcions a través de transicions ràpides per la banda de Robert Simón, el badaloní ho ha intentat amb una de les seves centrades mesurades que no ha pogut rematar Guillermo, que havia entrat per substituir a un Lupu marejat després d’impactar amb el cap d’un rival. Al minut 32’ ha estat el Castelló qui ha respost als grana, amb un remat que Manu Garcia ha pogut neutralitzar en dos temps. L’intercanvi de cops encara ha gaudit d’un últim assalt, ja que Èric Montes ha engaltat de primeres una pilota que queia a poc a poc, la qual ha enviat fora.

Abans d’arribar al descans, ambdós equips han pogut marxar amb l’avantatge als vestidors. Primer ha estat el Castelló qui ha gaudit, de nou, d’una doble acció per marcar; Cubillas ha rematat una centrada que entre el pal i Manu han enviat fora, i el refús l’ha recollit Koné, però l’ha enviat fora.

Automàticament després, el Nàstic ha gaudit d’una transició que ha deixat a Guillermo amb posició ideal per fer gol, però el remat del de Bilbao ha estat tímid i Pastor ha aturat sense problemes.

Domini absolut del Castelló al segon temps

El Nàstic s’ha vist completament superat pel Castelló durant el transcurs de la segona meitat. Els locals han sortit forts a buscar aquesta victòria que els acostés a l’ascens directe i al minut 48’ ja han enviat el primer avís a la porteria de Manu. Al minut 52’ el porter andalús del Nàstic ha hagut de tornar a intervenir per evitar l’1-0 i tres minuts més tard, Israel Suero ha provat sort des de la frontal, però Manu un altre cop ha salvat als seus. El Castelló feia recular al Nàstic i cada vegada arribava amb més facilitat, al minut 59’ Cristian ha recollit una pilota morta i, amb un xut potent, ha estat a punt de clavar un golàs si no fos perquè l’efecte que ha agafat la trajectòria de la pilota ha fet que es desviés per ben poc. Quan s’havia jugat poc més d’una hora de partit, Manu ha hagut de tornar a aparèixer per aturar un xut ras. Dos minuts més tard, ho ha intentat Cristian de falta directa però la pilota ha marxat alta.

Els primers senyals de vida, ofensivament parlant, del Nàstic s’han registrat al minut 80’, quan Marc Trilles ha rematat molt tímidament una falta centrada per Joan Oriol. Una situació que ha estat pràcticament un miratge, ja que al minut 84’ Manu Garcia ha tret una cama providencial per enviar a córner el xut de De León.

Guillermo ha pogut sorprendre a Pastor després que fes un mal refús i Bonilla, fent gala del seu gran xut, ho ha provat de lluny sense èxit. Amb aquestes dues accions, el partit ha finalitzat (0-0).

Després de passar pel Nou Castàlia, el Nàstic es manté en onzena posició amb 38 punts. Les places de promoció s’allunyen fins a les deu unitats.

La propera cita del Nàstic serà dissabte dia 1 d’abril, a les 19 h, quan el CF La Nucía visiti el Nou Estadi Costa Daurada.