Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Neix la Unió Rugby Sud per fer realitat el “cap jugador sense equip”

En aquest acord hi participen el sHarc de Salou, Rugbi Vilafranca, Los Taus d’Amposta, el Reus Rugbi Club i el Rugbi Calafell

Imatge d'un partit de categoria Sub-14, en què la Unió Rugby Sud competeix sota el nom de Salou Academy Rugby Club Imatge d'un partit de categoria Sub-14, en què la Unió Rugby Sud competeix sota el nom de Salou Academy Rugby Club SHARC
Esports Abel Casanovas
Dilluns, 23 Gener 2023 18:23

La Unió Rugby Sud ja és una realitat. Diversos equips de la Catalunya Sud han arribat a un acord per fer possible el projecte “Cap jugador sense equip”, el qual permet a aquests clubs formar jugadors, ajuntar-se i formar equips per competir. Aquests equips son el Salou Academy Rugby Club (sHrac), Rugby Vilafranca, “Los” Taus d’Amposta, el Reus Rugby i el Rugby Calafell.

Alex Satué, membre del Salou Academy i un dels impulsors del projecte, explica que “aquesta unió ens permet fer créixer jugadors, poder agrupar-nos i formar equips per poder jugar partits en les diferents categories, que van des del Sub-8 fins al Sub-16”.

Cada categoria disputa els seus partits amb el nom d’una de les escoles membres de la Unió Rugby Sud. Des de categoria Sub-8 fins a categoria Sub-12, l’equip competeix sota el nom de Salou Academy Rugby Club i en categoria Sub-16 ho fa anomenant-se Sant Félix Rugby (Vilafranca).

Estat de salut del rugbi

Ara mateix, a la demarcació de Tarragona, el rugbi és un esport “desconegut i minoritari, tot i que està en creixement”, comenta Alex Satué. Actualment, es compten en el territori amb cinc equips amb possibilitat de competir i només un pot treballar per si mateix en totes les categories; el Club Rugby Tarragona. Els tarragonins són l’única entitat que poden abastir-se dels seus propis jugadors per poder jugar partits.

Els altres clubs, els que formen part de la Unió, necessiten aquesta col·laboració per poder ajuntar jugadors i assegurar la seva presència als partits de lliga. És aquí on es veu el gran benefici de la creació de la Unió Rugby Sud.

Valors del rugbi

Amb la pràctica del rugbi no només es treballa el vessant més física, sinó que també es fa èmfasi en diversos valors humans. Alex Satué destaca el “sentiment d’equip”, segons l’impulsor del projecte “en aquest esport no hi ha lloc per les individualitats, s’ha de treballar en equip”.

Satué remarca que es treballa molt “el respecte”, ja sigui als companys d’equip, als jugadors rivals i sobretot el respecte a l’àrbitre. El representant del Salou Academy també destaca que “quan els pares van a veure els partits, hi ha un ambient molt sa. En aquest sentit, va bé que aquest esport no sigui conegut, ja que es prioritza més el fet passar-ho bé”.

Destaca també la competència sana com a valor del rugbi, perquè es posa per davant la formació dels jugadors abans que el sentiment de competitivitat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: