La falta d'eficàcia evita al Nàstic d'acostar-se al liderat (0-1)

Els errors en atac dels tarragonins i decisions arbitrals polèmiques fan que els tres punts volin cap a Sabadell

Imatge del partit Nàstic - Sabadell disputat avui al Nou Estadi Costa Daurada Imatge del partit Nàstic - Sabadell disputat avui al Nou Estadi Costa Daurada CLUB GIMNÀSTIC
Esports Abel Casanovas
Diumenge, 04 Desembre 2022 21:35

El Nàstic de Tarragona ha deixat escapar una bona oportunitat per acostar-se al liderat de la Primera Federació, després de perdre contra el CE Sabadell (0-1) en el partit disputat avui al Nou Estadi Costa Daurada. La derrota del Castelló permetia als grana situar-se a només dos punts dels valencians en cas de victòria.

El partit, marcat excessivament per la polèmica, ha començat sense cap dominador clar però a poc a poc el Sabadell s’ha anat apoderant del control de l’esfèric. En la primera acció d’atac del conjunt vallesà han aconseguit obrir el marcador gràcies a un bon remat de cap del davanter Pau Victor al minut 11 (0-1). El Nàstic, que no presentava cap novetat a l’alineació, s’ha vist massa aviat per darrere l’electrònic.

Els grana estaven obligats a reaccionar i així ha estat, de seguida han controlat la pilota però sense generar gaire perill a la porteria de Sergi Puig. No ha estat fins al minut 31’ quan els tarragonins han disposat de la primera ocasió clara de gol gràcies a un gran llançament de falta d’Aaron Rey; l’esfèric ha sortit fregant el pal llarg de la porteria arlequinada.

El Sabadell arribava poc, però quan ho feia ho realitzava amb un perill extrem. Al minut 35’ han estat a punt de fer pujar el 0-2 després que Altimira enviés la pilota per sobre el travesser de la porteria defensada per Manu Garcia. Abans d’arribar a la mitja part, Moha Keita s’ha quedat a prop de perforar la porteria grana després d’una gran jugada individual. Amb aquesta acció i amb el 0-1 s’ha arribat al descans.

El Nàstic sabia que havia de sortir amb una marxa més si volia deixar els punts a Tarragona i així ho ha fet. Raúl Agné ha introduït dos canvis; Pedro del Campo i Robert Simón han entrat per Gorostidi i Andy. Dos minuts després de reprendre el partit, Guillermo ha gaudit d’una gran oportunitat per empatar que no ha pogut materialitzar.

El conjunt tarragoní estava decidit a fer un gol el més aviat possible, tant és així que al minut 53 ha disposat d’una doble ocasió. Primer ha estat Tirlea qui ha rematat a les mans de Sergi Puig. El rebuig del porter l’ha caçat Pablo Fernandez i Puig, de nou, ha deixat amb la mel als llavis al davanter grana.

El setge tarragoní no s’aturava i un minut més tard, Aaron Rey ha realitzat una gran jugada individual que ha acabat sortint fora per ben poc. El Nàstic atacava, però no obtenia el premi del gol. Un premi que ha obtingut set minuts més tard però que el col·legiat del partit ha decidit arrencar-lo de les mans; Pablo ha rematat un servei mil·limètric de córner de Joan Oriol i la pilota, tot i no tocar la xarxa, ha traspassat claríssimament la línia de gol.

Una polèmica que no ha acabat aquí, ja que l’àrbitre ha decidit no xiular penal per mans després d’un refús de la defensa del Sabadell a l’àrea petita.

Malgrat veure’s perjudicat, el Nàstic ha seguit buscant l’empat mitjançat Èric Montes Arce. El jugador cedit per l’Albacete ha xutat de fora l’àrea, però el porter sabadellenc ha aturat sense problemes.

En el temps afegit, Joan Oriol ha provat de fora l’àrea, però la pilota ha sortit desviada. La falta d’eficàcia ha acabat condemnant al Nàstic.

Amb aquesta derrota, el Nàstic surt de la zona de play off i es queda una setmana més amb 22 punts. La pròxima cita serà, el proper dijous 8 de desembre, al camp d’Osasuna Promesas.