Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La VIII Cursa de Ciutats contra el Càncer de pàncrees arriba per primera vegada a Tarragona

L'esdeveniment se celebrarà el dissabte 26 de novembre, a partir de les 10 h i se sortirà des del KM 0 del Port de Tarragona

Presentació de la VIII edició de la Cursa de les Ciutats contra el càncer de pàncrees Presentació de la VIII edició de la Cursa de les Ciutats contra el càncer de pàncrees DAVID OLIETE
Esports Redacció Infocamp
Diumenge, 13 Novembre 2022 12:48

Aquest divendres, al Mercat Central de Tarragona, es va presentar la VIII edició de la Cursa de les Ciutats contra el càncer de pàncrees. L’esdeveniment aterra per primera vegada Tarragona i, en paraules de la directora del Departament de Port Ciutat del Port de Tarragona, Montse Adan, esperen que “es consolidi a la ciutat”. L’acte benèfic serà dissabte 26 de novembre, a les 10 h ,i partirà des del KM 0 del Port de Tarragona. La inscripció té un preu d’11 euros.

L’acte de presentació va comptar amb la presència, a més de Montse Adan, de la representant de l’Associació contra el càncer de pàncrees, Katherine Gil, i el president de Mercats de Tarragona i conseller de Comerç de l’Ajuntament de Tarragona, Dídac Nadal.

Dídac Nadal va destacar el compromís del Mercat Central de Tarragona amb aquests esdeveniments, ja que “el Mercat sempre obre les portes a propostes solidàries d’aquest tipus”. També hv anunciar que el Mercat Central serà punt de recollida de dorsals el dia abans de la cursa, el divendres 25 de novembre de 16 h a 20 h, a l’establiment La Teca i la Meca.

Per la seva part, Katherine Gil va explicar que es tracta d’una cursa “sincronitzada” amb altres ciutats espanyoles. Va remarcar que els diners que la recaptació que s’obtingui de les inscripcions dels participants es destinaran “al 100% a la recerca del càncer de pàncrees”. Unes inscripcions que, segons les previsions dels organitzadors de la cursa, se situaran sobre les 300.

Aquesta edició comptarà amb una participació virtual, que permetrà participipar a la VIII Cursa de les Ciutats des de qualsevol punt del territori i registrar la seva marca personal. Els corredors d’aquesta modalitat tindran la possibilitat de personalitzar el seu dorsal i córrer per “aquesta persona tan especial”. Així mateix, s’ha habilitat la FILA 0, un portal per col·laborar amb aquest esdeveniment.

La representant de l’Associació Càncer de pàncrees ha comentat que des del 2016 estan en marxa les “beques recerca”, les quals han permès donar 730.000 euros per a la recerca contra la malaltia. Aquestes ajudes s’assignen a malalts que selecciona un comitè científic expert.

Incidència de la malaltia

Gil ha volgut destacar la importància de la recaptació de fons per a la recerca d’aquesta malaltia, ja que s’estima que gairebé 9.300 persones seran diagnosticades de càncer de pàncrees aquest any. Ha incidit què “el 90% dels malalts moriran en els pròxims 5 anys”.

Organitzadors i patrocinadors de la VIII Cursa de les Ciutats

Aquest esdeveniment solidari compta amb diverses associacions que han treballat perquè aquesta VIII edició de la cursa sigui una realitat. Aquestes associacions són l’Associació Càncer de pàncrees, Associació Espanyola de Pancreatologia, Associació Espanyola de Gastreontologia.

L’acte també disposa del patrocini general de Biatris i Bristol Myers. Pel que fa a la Cursa que es desenvoluparà a Tarragona, es compta amb el patrocini de Port Tarragona, EureCat, Plana Fàbrega, Ford Tarraco Center, Briansó Caballero % Elit i Mercats de Tarragona.

Com a col·laboradors hi figuren els Supermercats Consum, Club Gimnàstic de Tarragona, Aquum Spa, Baires Resto Bar, Vins Les cousins Marc & Adrià, Anna Martos Perruqueria, AGTC Internacional i Eldine Patologia.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: