Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona celebra la II Cursa Adaptada i Inclusiva

L’activitat tindrà lloc el dissabte 22 d’octubre, a les 11h, i es faran adaptacions per prioritzar la participació de les persones amb diversitat funcional

Imatge de la I Cursa Adaptada i Inclusiva Imatge de la I Cursa Adaptada i Inclusiva ARXIU / INFOCAMP
Esports Abel Casanovas
Dijous, 20 Octubre 2022 12:44

La ciutat de Tarragona acollirà aquest dissabte dia 22 d’octubre, a partir de les 11 h, des del Parc del Francolí, la segona edició de la Cursa Adaptada i Inclusiva. Un esdeveniment que, en paraules de la consellera d'Esports, María José López, és una “activitat emotiva” que s’ha pogut millorar gràcies a l’èxit de l’any passat. La celebració d’aquesta cursa és, segons la consellera López, “la millor notícia que podria rebre la ciutat, ja que això significa que es consolida la festa de l’esport inclusiu a “Tarragona”.

En l’acte de presentació dut a terme avui dijous han participat la cap de comunicació de la Fundació Onada i coordinadora d’aquesta activitat, Elena Rodríguez Soriano, el vicepresident executiu del Consell Esportiu del Tarragonès Pere Valls, i les conselleres de Capacitats diverses Elvira Vidal i la d’Esports María José López.

Durant la presentació de la cursa, Elena Rodríguez Soriano ha enumerat tots els detalls d’aquesta cursa adaptada i inclusiva. Ha començat remarcant que l’acte vol “fomentar la pràctica d’esport adaptat i promoure l’empatia social de la ciutadania cap a tots aquests nens, nenes i adults que lluiten cada dia per superar-se”.

Recorregut i modalitats

La coordinadora ha continuat la seva intervenció dient que la cursa començarà al Parc Francolí, ja que és un espai pla que permet adaptabilitat i a més és gestionat per la Fundació Onada. Es tracta d’una prova oberta a totes les persones de qualsevol edat amb Trastorn de l'Espectre Autista (TEA), diversitat funcional o altres circumstàncies. Hi haurà diverses modalitats, com ara cadira de rodes, caminador i deambulant. Tot i que tenen prioritat aquestes persones, la ciutadania en general que vulgui també podrà participar-hi.

El recorregut serà en línia recta i comptarà amb distàncies adaptades de 20 metres, 40 metres i 60 metres. Hi haurà un tram de 1km que no estarà adaptat. Durant el transcurs de la carrera s’habilitaran facilitats visuals i auditives així com lavabos adaptats. A més, tenint en compte participen persones molt sensibles al soroll i les aglomeracions, l’associació Todos En Azul habilitarà una Carpa de la Calma on atendran a tothom qui ho necessiti.

Cal destacar que no es tracta d’una competició i tothom que ho desitgi podrà abandonar la carrera. L’AMPA Dominiques, entitat organitzadora, regalarà obsequis i medalles en el moment de recollir els dorsals.

Per acabar, Soriano ha celebrat l’augment de participació amb 74 inscrits. Hi ha previsió que s’arribi als 230 participants. Soriano ha agraït a totes les societats com ara Astafanies, Todos en Azul, l'escola SOLC i el Centre d’educació especial Sant Rafel, els quals formen un “grup de treball molt operatiu” a l’hora d’organitzar aquest tipus d’actes. També ha volgut agrair també el suport de les entitats de la ciutat com ara l’Ajuntament de Tarragona, el Patronat municipal d’Esports i de Turisme, Consell de la Discapacitat, Federació Catalana d’Atletisme i el Club Gimnàstic de Tarragona.

Al seu torn, el vicepresident del Consell Esportiu del Tarragonès, Pere Valls, ha volgut deixar clar que el pressupost destinat a aquests actes “s’han de considerar una inversió i no una despesa, ja que cohesionen a la societat”. Valls ha felicitat les Fundacions Onada i SOLC per la feina feta i confirmant el compromís del CET en l’esport inclusiu, perquè “fa més de vint-i-cinc anys que n’és pioner”.

Finalment i, amb una breu declaració, la consellera de Capacitats Diverses, Elvira Vidal, s’ha congratulat de la celebració de la cursa perquè “Tarragona aspira a ser una ciutat adaptada i l’augment de participació ens fa avançar cap a una ciutat inclusiva”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: