Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Roda rep la TransEinesCat, una travessa per Catalunya a peu per lluitar contra les addiccions

La iniciativa pretén ajudar les persones drogodependents del Centre Eines a rehabilitar-se, així com fer pedagogia als municipis on la caminada hi té parada

Els participants a la caminada 'TransEinesCat' van fer parada a Roda de Berà Els participants a la caminada 'TransEinesCat' van fer parada a Roda de Berà AJUNTAMENT DE RODA DE BERÀ
Esports Redacció Infocamp
Divendres, 16 Setembre 2022 09:00

Roda de Berà ha estat aquest dijous una de les parades de la ruta TransEinesCat, una caminada que té l’objectiu de donar la volta a Catalunya per prevenir les addiccions. Durant un mes els nou integrants del grup, d’entre 17 i 47 anys, recorren més de 600 quilòmetres realitzant diferents parades en el camí, entre elles Roda de Berà, on hi descansaran per continuar aquest divendres el seu camí cap a Tarragona. Per això van demanar la col·laboració de l’Ajuntament, que els ha cedit la sala polivalent del pavelló municipal, les dutxes i vestuaris. L’alcalde Pere Virgili els ha donat la benvinguda a la plaça de l’Ajuntament, alabant la gran tasca que el centre realitza.

La travessa a peu està impulsada pel centre Eines Addiccions, d’atenció a les drogodependències, i concretament pel seu director Àlex Florensa, el qual atén a persones amb aquest problema des de fa anys amb l’esport com a principal eix terapèutic. La iniciativa té una doble vessant, principalment prevenir les addiccions de les persones que hi participen, i la pedagògica, atès que Àlex Florensa imparteix una xerrada dirigida al jovent en cadascuna de les parades de la travessia. A Roda de Berà es realitzarà a l’Institut, tot i que encara cal determinar la data, durant la qual es donarà a conèixer la tasca del centre i la malaltia de l’addicció, la seva prevenció i tractament.

La TransEinesCat

La TransEinesCat va començar el 25 d'agost a Pont de Suert i acabarà el 24 de setembre a Alcanar passant per poblacions com Puigcerdà, Planoles, Salt, Cardedeu, Montmeló o Tortosa. Al llarg de la ruta, Florensa, terapeuta, psicòleg clínic i exaddicte, treballa amb els pacients diferents valors com ara el de la cohesió, la empatia, el respecte o la coherència, amb l’esport i el treball de superació com a eixos fonamentals de la teràpia.

El projecte va néixer el 2018 i des de llavors ha ajudat a desenes de persones a canviar els seus hàbits.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: