Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Pineda acollirà un campus d'entrenadors inèdit a Europa, dirigit per Joan Plaza

Coincidint amb la celebració del 40è aniversari del CB Vila-seca, aquest estiu també s'organitzarà els torneigs MedCup i 3x3 La Pineda Platja

L'alcalde de Vila-seca, Pere Segura, i l'entrenador d'ACB, Joan Plaza, -al centre de la imatge- mostren la samarreta dels 40 anys del CB Vila-seca, amb la resta d'organitzadors L'alcalde de Vila-seca, Pere Segura, i l'entrenador d'ACB, Joan Plaza, -al centre de la imatge- mostren la samarreta dels 40 anys del CB Vila-seca, amb la resta d'organitzadors AJUNTAMENT DE VILA-SECA
Esports Redacció Infocamp
Dimarts, 07 Juny 2022 13:53

La Pineda (Vila-seca) es convertirà aquest estiu en l'epicentre del bàsquet estatal i en un destí de turisme esportiu de qualitat gràcies als esdeveniments organitzats, coincidint amb la celebració del 40è aniversari del Club Bàsquet Vila-seca (1982-2022). El més rellevant serà el Campus per entrenadors, dirigit per l'entrenador ACB, Joan Plaza, que tindrà lloc del 27 de juny a l'1 de juliol, i que reunirà ponents de prestigi de l'àmbit esportiu, formatiu, sociològic i empresarial. També s'organitarà el torneig MedCup, que reunirà del 17 al 19 de juny més de 200 esportistes benjamins, alevins i infantils del País Valencià i de la demarcació de Tarragona, així com la 3a edició del torneig del CB Vila-seca 3x3 La Pineda Platja, amb la participació de prop de 250 jugadors.

En la roda de premsa de presentació, l’alcalde de Vila-seca, Pere Segura, ha posat en valor els 250 esportistes de base amb els que compta el club i ha explicat la bona feina que s’està fent per a l’organització dels actes dels 40 anys, ja que “es troben fent una gran tasca per a diversificar-se fent múltiples activitats que enriqueixen al mateix club, però també a la societat”, afegint que, com a model turístic, “aquesta diversificació a casa nostra és clau, juntament amb la desestacionalització”.

Un campus d'entrenadors inèdit a l'Estat i a Europa

Per la seva banda, Joan Tallada, fundador d’Improve Basketball ha ressaltat la importància d’acollir la 4a edició del Campus a la Pineda, “que comptarà amb una cinquantena d’entrenadors d’alt nivell”. Un d’ells, l'entrenador d'ACB Joan Plaza, -que ha dirigit equips com el CB Joventut, el Real Madrid o el Zalguiris Kaunas)-, serà el director d’aquest campus. Plaza ha volgut remarcar que es tracta d’un campus en el qual “s’impartiran tot tipus de ponències a l'entorn del bàsquet, i no del bàsquet en si, ja que això ja es fa en altres indrets”, destacant així que “serà un campus totalment nou i diferent on es tractarà, sobretot, la gestió dels grups humans i l’esport”. Aquest campus, inèdit per la seva tipologia tant a l'Estat com a Europa, tindrà lloc del 27 de juny a l’1 de juliol i destaca la presència de professionals del món del bàsquet com els entrenadors Aito Garcia Reneses, Pedro Martínez i Jordi Fernández; la jugadora Laia Palau i l’exjugador i agent Quique Villalobos o el periodista esportiu Quique Peinado, entre altres ponents de diversos àmbits.

El vicepresident del Club Bàsquet Vila-seca, Juan Antonio Martínez, ha fet referència al Torneig 3x3 de bàsquet, que està previst per al 16 de juliol al passeig de Pau Casals de la Pineda. “Volem que tothom jugui a la pista central, que sigui un esdeveniment familiar per a veure bon bàsquet” ha explicat, tot afegint que “l’objectiu és arribar als 250 participants”. Cal recordar que aquesta setmana s’obriran les inscripcions.

A més d’aquests actes, també tindrà lloc l’Assemblea del Sindicat Nacional d’Entrenadors (SINEB) el proper 1 de juliol al Castell de Vila-seca, amb la presència de diversos entrenadors de l’ACB.

Club Bàsquet Vila-seca, 40 anys

El Club Bàsquet Vila-seca celebra aquest any el 40è aniversari de la seva refundació (juliol 1982). El club ha deixat enrera les dificultats econòmiques que van estar a punt de suposar la desaparició de l'entitat i això ha permès el seu creixement esportiu i social. Actualment, el CB Vila-seca té 250 esportistes que participen en competicions comarcals, provincials i catalanes.

El president del club, Germán Fernández, ha recordat els 22 equips amb que compta ara el club amb un percentatge del 40% d’equips femenins i ha volgut destacar també la seva ambició per arribar a ser un dels millors clubs de bàsquet a la demarcació i posicionar Vila-seca com a destinació turística esportiva, amb l’organització d’aquests actes. També ha volgut remarcar que “la Med-Cup, que tindrà lloc el 17,18 i 19 de juny, mourà prop d’un miler de persones pel nucli de la Pineda”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: