Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Un grup de ciclistes tarragonins faran el Camí de Sant Jaume pel càncer infantil

Durant la ruta fins a la ciutat gallega, els peregrins difondran la tasca d’AFANOC i divulgaran la història i el patrimoni de Tarragona

Presentació als peus de la catedral del Camí de Sant Jaume, una iniciativa solidària del Club Ciclista Campclar Presentació als peus de la catedral del Camí de Sant Jaume, una iniciativa solidària del Club Ciclista Campclar JAVI MARTÍNEZ
Esports Redacció Infocamp
Dissabte, 04 Juny 2022 11:05

Tarragona va presentar aquesta setmana la iniciativa solidària de Pep Garcia i i Ricardo Mandrá, dos membres del Club Ciclista Campclar, que faran del 8 al 18 de juny, el Camí de Sant Jaume per donar visibilitat i recaptar fons a favor d’AFANOC, entitat sense ànim de lucre que treballa per millorar la qualitat de vida dels nens i nenes que pateixen càncer infantil i de les seves famílies.

En un acte a l’Antic Ajuntament que va acabar a la Catedral de Tarragona –lloc des d’on surt el Camí de Sant Jaume que parteix de la ciutat—, els ciclistes Ricardo Mandrà i Pep Garcia van explicar el projecte acompanyats del coordinador d’AFANOC a Tarragona, Jordi Rodríguez, la consellera d’Esports de l’Ajuntament de Tarragona, María José López, i l’alcalde i president del Patronat Municipal de Turisme, Pau Ricomà.

Durant la presentació, l’alcalde Ricomà va explicar que “Tarragona i Santiago estan connectades pel Camí, per ser Ciutats Patrimoni de la Humanitat i, ara, per aquesta fantàstica iniciativa, que uneix patrimoni, turisme, esport i solidaritat per donar a conèixer la tasca d’AFANOC, divulgar el nom de Tarragona arreu i promoure una forma de turisme sostenible com és el cicloturisme”.

Per la seva banda, María José López va destacar “l’important paper que pot tenir l’esport en la difusió de valors solidaris, d’inclusió, mediambientals o culturals” i va fer incís en “l’encaix meravellós” de la iniciativa en la filosofia del Patronat Municipal d’Esports.

El coordinador d’AFANOC a Tarragona, Jordi Rodríguez, per la seva part, va destacar que iniciatives com aquestes “ajuden a visibilitzar el projecte de l’entitat i alhora a aconseguir recursos per ajudar les famílies amb infants amb càncer”. Rodríguez també va voler agrair el suport dels ciclistes i de l’Ajuntament de Tarragona a AFANOC.

Un projecte solidari cent per cent tarragoní

El 8 de juny, un grup de ciclistes encapçalats per Mandrà i Garcia, sortirà des de Tarragona per iniciar una ruta ciclista de 1.200 km que arribarà a Santiago de Compostel·la. Serà un peregrinatge fins a la ciutat gallega que recorrerà durant 10 dies el Camí de Sant Jaume que parteix de Tarragona.

Durant el trajecte, a les ciutats on pernocti el grup de peregrins, es farà una breu xerrada o explicació sobre la feina d’AFANOC. “El nostre objectiu –va explicar Pep Garcia— és el de col·laborar amb la gran tasca que fan aquests professionals i per això hem preparat aquest esdeveniment per recaptar fons que es donaran íntegrament a l’entitat”.

Paral·lelament, el grup promourà el cicloturisme com una activitat turística i familiar sostenible i farà difusió de material informatiu i promocional de Tarragona Turisme com és el plànol turístic de Tarragona, el dossier de Tarragona Patrimoni de la Humanitat i el de la Ruta dels primers cristians de Tàrraco.

Sobre aquest aspecte, en paraules del president del PMTT, Pau Ricomà, “des de Tarragona Turisme volem donar a conèixer el nostre patrimoni històric i cultural, tan estretament vinculat amb el Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat, i volem fer-ho per un projecte social de barri i per una causa justa com és donar visibilitat a la labor solidària d’AFANOC”.

A l’arribada a Santiago de Compostel·la, la comitiva serà rebuda per una delegació municipal a qui donaran a conèixer la iniciativa, la tasca d’AFANOC i la història i el patrimoni de Tarragona. Finalment, es tornarà a Tarragona i finalitzarà aquesta gran aventura solidària del Club Ciclista de Campclar a favor d’AFANOC i amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona, Tarragona Turisme i el Patronat Municipal d’Esports de Tarragona.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: