Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La 'Mussara Reus' tenyeix de rosa les carreteres del Baix Camp i Priorat

Un total de 2.300 ciclistes participen en la marxa de cicloturisme, que enguany ha tingut com a ambaixador a l’exciclista Óscar Pereiro

La marxa de cicloturisme 'Mussara Reus' La marxa de cicloturisme 'Mussara Reus' MUSSARA CYCLING
Esports Redacció Infocamp
Diumenge, 29 Mai 2022 18:21

Reus s'ha convertit aquest diumenge en l'epicentre del ciclisme amateur per excel·lència. Un total de 2.300 ciclistes han viscut una jornada de pur ciclisme, on la marea rosa de l'emblemàtica 'Mussara Reus' ha tornat a retrobar-se amb el seu públic recuperant així, la seva data habitual a finals de maig. Després de celebrar la seva última edició el mes d'octubre passat, la 8a edició de la prova ha tornat a oferir als participants una experiència única.

                                                                                     Sortida de la 'Mussara Reus': 

Mussara Reus 2022 sortida

2.300 ciclistes i 3 recorreguts

Els participants han rodat, des de les 7.30h, per llocs tan espectaculars com el Parc Natural de la Serra del Montsant. Gràcies als tres recorreguts que els participants han pogut triar en funció del seu nivell físic: 188km, 135km o un recorregut curt de 95km, els ciclistes han anat superant els quilòmetres per alguns ports tan emblemàtics com el Coll de Picorandan, el Coll dels Pinedes o el Coll de la Mussara.

La marxa més exigent de 188km i 3.400m de desnivell ha tingut com a ambaixador a l’exciclista Óscar Pereiro, un habitual de les proves Mussara. Un altre rostre conegut com el de l’exciclista Juan Antonio Flecha, també ha volgut acompanyar als cicloturistes en una prova que s'ha caracteritzat per oferir uns serveis de primer nivell als seus participants, com ara avituallaments, servei d'assistència mecànica en ruta o, com a novetat d'enguany, els grergaris Mussara.

       L'exciclista Óscar Pereiro, guanyador d'un Tour de França, ha estat l'ambaixador de 'Mussara Reus': 

Óscar Pereiro Mussara Reus

Un marxa ciclista femenina per excel·lència

Des de la seva primera edició el 2014, Mussara ha anat sumant addictes a la seva marxa. Tan és així que, després de la seva primera edició s'ha consolidat com la marxa amb més dones del calendari europeu.

En aquesta ocasió, el 20% del total de participació han estat dones o el que és el mateix, dels 2.300 inscrits, 465 han estat dones.

Strava Challenge

Aquesta edició de 'Mussara Reus', ha tingut la novetat del tram Strava Challenge, dos segments oficials i cronometrats per STRAVA, plataforma número 1 mundial de seguments de GPS, Mapes, i anàlisis de dades.

Aquí, els participants més competitius han mesurat les seves forces durant els 10km al 5,8% de pendent mitjana del port de la Mussara, i els 8km del temut Mama Por amb rampes del 20%. ­

Cicloturisme a les carreteres del Camp de Tarragona

'Mussara Reus' recorre algunes de les principals carreteres de les comarques del Baix Camp i el Priorat. Comarques amb llocs sorprenents que any rere any, no deixen de sorprendre els participants. Fins a 20 municipis han estat testimonis del pas de la marxa en una zona de gran bellesa natural, que ha tingut com a punts fronterers la mar mediterrània, a un extrem i el Parc Natural de la Serra del Montsant a l'altre.

La "Marea Rosa" torna amb més força que mai, en una nova etapa que espera consolidar i continuar omplint les comarques del territori de ciclistes inconformistes, on el ciclisme sense condicions sigui la premissa principal. Des de l'organització recorden que la marca Mussara "no entén de raons i si
d'emocions i sentiments, aquells que fan que rodar sigui el motor de les nostres vides".

                     La cursa 'Mussara Reus' ha recorregut algunes carreteres del Baix Camp i el Priorat: 

Mussara Reus 2022 2

Pròximes rutes

'Mussara Reus' marca l'inici d'una temporada que continuarà a la Costa Brava el cap de setmana, del 17 i 18 de juliol, amb la Mussara Hunting Dogs. Al juliol agafarà el relleu Mussara 24h al Circuit de Barcelona-Catalunya, per seguir una setmana després, el 17 de juliol, a Mussara Sant Sebastián. Finalment, Vigo posarà punt final al calendari el pròxim 2 d'octubre, amb Mussara Xacobeo.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: