Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Quan l'empresa fa esport, l'esport fa empresa

La segona edició dels Ranking Games, que tindran lloc a l'octubre a la Pobla de Mafumet, comptarà amb una festa amb càtering per als equips

La Pobla de Mafumet acollirà, del 14 al 16 d'octubre, la segona edició dels Ranking Games La Pobla de Mafumet acollirà, del 14 al 16 d'octubre, la segona edició dels Ranking Games RANKING GAMES
Esports Josep Cartanyà
Dissabte, 21 Mai 2022 14:24

La Pobla de Mafumet acollirà, del 14 al 16 d'octubre, la segona edició dels Ranking Games, un esdeveniment d'esport corporatiu de referència i obert a tot tipus d'empreses quecomptarà amb la participació de 16 a 24 equips. Cada empresa participant als jocs haurà de crear un equip de tres empleats o empleades, que entre tots, s'hauran de combinar de tal manera que donin el millor resultat possible en les diferents modalitats esportives. En aquesta edició hi haurà set esports: Futbol 3x3, Bàsquet 3x3, sogatira, pàdel, carrera de relleus (4x600m), natació amb relleus (4x50m) i futbolí, que s'incorpora com a novetat. A més, aquesta edició comptarà amb una festa amb càtering, el dissabte al vespre, per als equips participants.

                                        Dos equips fent sogatira, als Ranking Games 2021 de La Pobla (Foto: RG): 

Ranking Games La Pobla 2021 sogatira 

Conèixer el teu avatar, en tres minuts

Una de les novetats dels Ranking Games de La Pobla serà que els participants tindran la possibilitat de fer-se una valoració biomètrica de la petjada dinàmica -o avatar- amb raigs infrarojos en sistema 3D. Es tracta d'un servei inèdit al territori que anirà a càrrec del centre de diagnosi A+SPORT. Aquest nou sistema permet conèixer el resultat en només tres minuts d'una mesura que normalment triga mitja hora.

Els Ranking Games o la "Champions League" de l'esport corporatiu


El CEO dels jocs, Mario Rigau, destaca que els Ranking Games suposen avui dia la millor fórmula de les empreses participants “per millorar la vida saludable dels seus empleats o empleades, així com una bona estratègia per posicionar la seva marca mitjançant equips compromesos professionalment i personalment amb l'empresa”. Rigao diu que el perfil de participants és molt variat -petita, mitjana o gran empresa- i remarca que els empleats/des “no cal que estiguin especialment preparats, ja que el nivell esportiu és popular”, alhora que aconsella “presentar un equip que, combinant-se uns amb els altres, doni el major rendiment possible”.

En matèria de Responsabilitat Social Corporativa (RSC), el CEO dels jocs explica que, fins ara, les empreses acostumen a desenvolupar estratègies d'esport saludable defensives (medicina de treball, prevenció de riscos laborals,...), altres promouen l'esport fora de l'àmbit empresarial -fent descomptes per als empleats en gimnasos- i algunes promouen equips fora de l'empresa (pàdel, Futbol 7, triatló,..). Però Rigau aclareix que aquestes pràctiques no representen l'anomenat “esport corporatiu” i destaca que la clau de l'èxit dels Ranking Games és que concentren els esdeveniments en un sol cap de setmana: “La gent es comença a motivar i a preparar un temps abans dels Ranking Games i, gràcies als jocs, tenim casos de gent que ha millorat la seva alimentació, ha perdut pes i ha guanyat en qualitat de vida”.

Un altre dels efectes positius dels Ranking Games són les experiències de Networking que sorgeixen entre les empreses participants, moltes de les quals acostumen a ser de sectors diferents o complementaris. Com s'expressa en el lema dels Ranking Games: “Quan l'esport fa empresa, l'empresa fa esport”.

                                                                      Participants als Ranking Games de La Pobla 2021 (Foto: RG): 

Ranking Games La Pobla 2021 participants

Els Ranking Games ja escalfen motors

Després de l'anunci d'una segona edició dels Ranking Games a la Pobla de Mafumet, l'empresa GICSA és la primera incorporació confirmada. D'aquesta forma, la constructora participarà amb un equip als jocs corporatius. L'acte oficial de la incorporació de GICSA als RG va tenir lloc aquest dimecres amb la presència de Josep Maria Torné i Josep Maria Ramos, en representació de l'empresa, el CEO de l'esdeveniment, Mario Rigau, i l'alcalde de la Pobla de Mafumet, Joan Maria Sardà.

                                            GICSA és la primera empresa confirmada per als Ranking Games 2022 (Foto: RG) 

Ranking Games i Foto Grupal GICSA

L'esport corporatiu, nou atractiu del turisme esportiu

En aquesta segona edició dels Ranking Games de La Pobla, l'INDESCAT -clúster de la indústria de l'esport a Catalunya- organitzarà el divendres 14 d'octubre al matí una jornada tècnica sobre 'Empresa saludable i Esport corporatiu', que serà el preludi d'una possible congrés català sobre esport corporatiu que preveu celebrar-se el 2023.

Entre les experiències d'esport corporatiu a Catalunya, a més dels Ranking Games, destaca la celebració, l'any 2019, dels Terrassa Corporate Games, que va reunir abans de la pandèmia més de 2.000 participants i 100 empreses. Tant els promotors dels Ranking Games com l'INDESCAT coincideixen en què cal que l'esport corporatiu esdevingui un agent de turisme esportiu important de cara al futur. En aquest sentit, Mario Rigau creu que “Catalunya podria ser la capital del món de l'esport corporatiu”, gràcies als avantatges que pot oferir per a les empreses visitants (clima, gastronomia, patrimoni cultural, paisatge, oferta d'oci i teixit empresarial actiu).

Per a més informació i inscripcions:
https://rankingames.world/que-son-els-ranking-games/

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: