El Reus Deportiu goleja el Liceo i es classifica per les semifinals de la Copa

El partit ha finalitzat amb empat (1-1), però els roig-i-negres han passat per sobre dels gallecs en una pròrroga excel·lent (1-4)

Marc Julià encarant a Marc Grau (Liceo) en el partit de quarts de final disputat aquesta tarda a Lleida Marc Julià encarant a Marc Grau (Liceo) en el partit de quarts de final disputat aquesta tarda a Lleida REUS DEPORTIU
Esports Josep Cartanyà
Divendres, 06 Mai 2022 18:21

El Reus Deportiu Virginas ha eliminat avui el Liceo -vigent campió de la Copa del Rei- en el partit de quarts de final disputat al Pavelló Onze de Setembre de Lleida. Tot i l'absència de Raul Marín, que és baixa per una lesió a l'esquena, el Reus ha mostrat avui la seva millor versió. El partit ha finalitzat amb empat a 1, però els de Jordi Garcia s'han mostrat superiors al Liceo en el temps de la pròrroga. El Reus Deportiu s'enfrontarà demà dissabte en semifinals al guanyador del partit Lleida- Calafell.

A l'inici del partit, al Reus Deportiu li costava molt d'arribar a la porteria de Carles Grau i les poques ocasions de perill venien del cantó gallec. L'entrenador roig-i-negre Jordi Garcia ha demanat un temps mort per indicar als seus jugadors que fessin rotacions a la pista per guanyar espais a l'àrea gallega.

Poc a poc, el Reus s'ha tret la son de les orelles i ha aparegut Cesco Compagno en tres ocasions consecutives. Al minut 12, l'italià ha protagonitzat la primera aproximació amb perill del Reus enviant una pilota al pal. En la jugada següent, Compagno tornava a conduir un cotraatac, aixeca i pica, però la bola li ha sortit desviada. I al minut 15, l'italià ha ofert una jugada de qualitat quan ha trobat un passadís per on col·lar-se, però quan es trobava davant de Grau, la bola li ha marxat en el moment de definir.

En el darrer tram de la primera meitat, el joc ha guanyat en dinamisme per part d'ambdós equips i s'han succeït una sèrie d'anades i vingudes, algunes de les quals podrien haver acabat amb gol. Però bona actuació dels porters ho ha impedit i s'ha arribat al descans amb l'empat a 0 inicial.

Marc Julià avança el Reus

La segona part ha començat amb un gol anul·lat al Liceo, ja que els gallecs havien iniciat la jugada abans del temps autoritzat. I al minut 27, el Liceo comet la seva desena falta d'equip i Marc Julià ha llançat una falta directa magistral que avançava el Reus Deportiu (0-1).

El Liceo ha mirat de reaccionar però no es trobava còmode a la pista de l'Onze de Setembre. Mentrestant, el Reus mirava de sorprendre els gallecs amb alguna acció ràpida, al mateix temps que el quadre gallec es carregava de faltes.

Adroher empata pel Liceo

Però al minut 34, el Reus Deportiu arriba a la desena falta. Jordi Adroher ha encarat Càndid Ballart i ha definit bé el llançament que empatava el matx (1-1).

Després de l'empat, el duel de quarts de final s'ha equilibrat i el partit estava més obert que mai. En aquest intercanvi de cops, el xilè Diego Rojas i un inspirat Compagno han estat a punt de marcar el segon pel Reus, mentre que l'ex del Reus, Àlex Rodríguez, i Roberto di Benedetto han tingut les ocasions més clares pel Liceo.

A cinc minuts pel final, el partit s'ha refredat una mica ja que cap dels dos conjunts volien cometre errors ni tampoc la quinzena falta, que no ha arribat. El temps reglamentari ha acabat amb un acció polèmica quan, a l'últim segon, Sergi Aragonès, es queixava d'haver estat objecte d'un penal, però l'àrbitre ha considerat que el jugador del Reus ha perdut l'equilibri per la pròpia inèrcia de la jugada. Al final del partit, empat (1-1), i tot estava per decidir a la pròrroga.

El Reus sentencia a la pròrroga

La pròrroga no podia començar millor pel Reus Deportiu. Als 30 segons, Checo Compagno ha fet un llançament potent que ha entrat per l'escaire de la porteria Carles Grau (1-2), una avantatge que els de Jordi Garcia han mantingut fins a completar els cinc minuts de la primera part de la pròrroga.

Ja a la segona part, al minut 56, el Liceo arriba a la quinzena falta d'equip. Julià ha tornat a executar a la perfecció la directa i deixava l'eliminatòria encarrilada (1-3). Els gallecs, totalment desconcertats, es mostraven impotents davant d'una de les millors versions del Reus Deportiu d'aquesta temporada. I, al minut 58, Sergi Aragonès sentenciava amb el quart gol (1-4).

El Liceo encara ha tingut temps de picar un penal, però Ballart, avui molt segur, ha aturat el llançament de Carballeira.