Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Jesús Gellida aconsegueix finalitzar la marató del desert del Sàhara pel repte solidari del riu Francolí

El tarragoní ha superat amb èxit la 36a edició de la llegendària Marathon Des Sables 

El tarragoní va completar els 250 km de la Marathon Des Sables, amb l'objectiu d'apadrinar cada quilòmetre a favor de reforestació de l'entorn del riu Francolí El tarragoní va completar els 250 km de la Marathon Des Sables, amb l'objectiu d'apadrinar cada quilòmetre a favor de reforestació de l'entorn del riu Francolí CEDIDA
Esports Redacció Infocamp
Dimarts, 05 abril 2022 20:04

El corredor de fons i divulgador sobre Desenvolupament Sostenible, Jesús Gellida, ha finalitzat satisfactòriament el repte de fer la que és considerada la carrera més dura del món, la Marathon Des Sables. Una carrera que combina resistència, duresa i bellesa de l’entorn en una autèntica prova de supervivència enmig del desert del Sàhara en el sud del Marroc. Una prova mítica convertida en una veritable aventura per la sostenibilitat de l’entorn natural del riu Francolí.

La Marathon Des Sables (Marató de les Arenes) és una prova esportiva per etapes, a ritme lliure, i en autosuficiència, en una distància d'aproximadament 250 km, on Jesús i la resta de participants han portat en una motxilla tot el seu menjar i la resta de materials obligatoris. En aquest sentit, els corredors portaven articles personals i aliments per a tota la carrera. Els organitzadors han proporcionat tan sols l'aigua diàriament, una haima compartida oberta on fer bivouac i el llibre de ruta. Jesús estava equipat amb un equip mínim de supervivència, com un sac de dormir, un kit de mossegada de serp/escorpí –que per sort no va haver d’utilitzar–, una manta tèrmica, etc. i 2.000 kcal d'energia per dia. Tot un material que feia que la motxilla li peses 9’5 kg més l’aigua i que va ser per a Jesús de les coses més difícils de gestionar, fent-li fins i tot ferides a l’esquena des del primer dia.

Pel que fa al recorregut de la carrera van ser uns 250 kms per un terreny àrid i pedregós per planes rocoses, llits de rius secs, empinats jbels (muntanyes) i dunes de sorra de bellesa espectacular, tan sols passant ocasionalment per petits pobles. Quant al temps, els corredors d’aquesta edició van suportar una fortíssima tempesta de sorra durant el dia de la segona etapa, i unes temperatures amb grans contrastos, durant el dia podien arribar a més de 35 °C, mentre que hi havia nits que descendien fins al 5°C.

Dels més de 1.000 inscrits Jesús Gellida va ser un dels 801 participants que van finalitzar la prova, acabant en la posició 318, tot i anar-hi des de l’inici amb la intenció d’acabar-la.

Un repte esportiu majúscul assolit pel Jesús on, la Marathon Des Sables, una carrera per etapes mítica i llegendària, dura i exigent, i en autosuficiència, ha estat per al corredor tarragoní una experiència vital molt enriquidora, no tan sols com a esportista sinó, sobretot com a persona.

KM SOStenibles de solidaritat

Per altra banda, l’objectiu global del repte esportiu és contribuir a una causa ambiental i conscienciar sobre sostenibilitat, medi ambient i desenvolupament sostenible. Per a això, cada Km pot ser encara apadrinat per persones, entitats i/o empreses en favor de l’ONG Empieza el Cambio, dedicada a la reforestació de zones erosionades per a recuperar la seva biodiversitat i evitar la seva desertificació. La totalitat del recaptat amb la campanya de donació va íntegrament destinat a reforestar i conservar l’entorn natural i zones properes a la llera del Francolí.

Un repte compartit de KMS SOStenibles per la natura. Una veritable aventura dels temps moderns per la sostenibilitat en la que Jesús Gellida ja ha fet la part més dura, i en la que entre tots i totes encara podem aportar "molts granets de sorra".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: