Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El tarragoní Jesús Gellida correrà la Marathon Des Sables a favor de la recuperació de l'entorn del Francolí

El corredor de fons i divulgador ha presentat el seu projecte de crowdfunding a la consellera d’Esports de Tarragona, María José López

Imatge de la trobada entre Jesús Gellida i María José López a l’entorn del Francolí Imatge de la trobada entre Jesús Gellida i María José López a l’entorn del Francolí TJERK VAN DER MEULEN
Esports Redacció Infocamp
Dimecres, 23 Març 2022 21:58

El corredor i divulgador sobre desenvolupament sostenible, Jesús Gellida, partirà aquest dijous de Tarragona per participar de forma solidària, amb una recaptació de fons a favor de l’entorn del riu Francolí, en la 36a edició de la llegendària Marathon Des Sables, que tindrà lloc al Marroc, del 25 de març al 4 d'abril.

El fondista tarragoní ha presentat aquesta setmana el repte esportiu que planteja en la seva participació a la mítica marató a la consellera María José López, qui ha mostrat el suport de la Conselleria que lidera i ha destacat des de l’entorn del Francolí, on ha tingut lloc la trobada, que “el projecte és una mostra més que l’esport pot i ha d’anar associat a valors com la solidaritat, el medi ambient o la inclusió per contribuir a construir una societat millor”.

Gellida ha explicat que lidera una sèrie de reptes esportius vinculats a projectes mediambientals a través de la iniciativa kmSOStenibles. El primer projecte d’aventura per la sostenibilitat és la seva participació a la Marathon Des Sables. L’objectiu global del repte esportiu és contribuir a una causa ambiental i conscienciar sobre sostenibilitat, medi ambient i desenvolupament sostenible. Per això, cada Km serà apadrinat per persones, entitats o empreses a favor de l’ONG Empieza el Cambio, dedicada a promoure la sostenibilitat com a estil de vida quotidià i a impulsar programes de desenvolupament sostenible des de centres educatius. La totalitat de la recaptació de la campanya de donació anirà destinada a la reforestació de zones erosionades per recuperar la seva biodiversitat i evitar la desertificació: concretament, el projecte servirà per conservar i reforestar l’entorn natural del riu Francolí.

La Marathon Des Sables és considerada una de les curses més dures del món, amb una durada de 7 dies a través del desert. Es tracta d’una prova esportiva per etapes, a ritme lliure i en autosuficiència, d’una distància d'aproximadament 250 km. Cada participant ha de portar la seva pròpia motxilla amb el menjar i un equip mínim de supervivència, com un sac de dormir, un kit de mossegada de serp i 2.000 kcal d'energia per dia, mentre que l’organització proporciona només l'aigua diàriament, una tenda de campanya oberta i el llibre de ruta. El recorregut de la carrera canvia anualment i generalment consisteix en planes rocoses, llits de rius secs, dunes de sorra i, només ocasionalment, pobles petits. La temperatura arriba durant el dia 40 °C o més, mentre que a la nit pot descendir molt.

Web del projecte de kmSOStenibles: kmSOStenibles – Deporte y sostenibilidad
Crowdfunding: kmSOStenibles por la Naturaleza - Marathon Des Sables (migranodearena.org)

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: