Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Port Tarragona acull aquest diumenge el IV Canicròs Solidari

La recaptació íntegra es destina a l’Associació Protectora d’Animals i Plantes de Tarragona

Imatge d'arxiu d'una edició anterior del Canicròs del Port de Tarragona Imatge d'arxiu d'una edició anterior del Canicròs del Port de Tarragona ARXIU / PROTECTORA D'ANIMALS DE TARRAGONA
Esports Redacció Infocamp
Dissabte, 23 Octubre 2021 22:03

L’any 2020 la pandèmia va fer que la tercera edició del Canicròs Solidària esdevingués una campanya virtual, i enguany retorna amb la quarta edició aquest diumenge, 24 d’octubre, a les 9.30 h davant de l’edifici de la Creu Roja del Port de Tarragona amb la novetat de realitzar dues curses de canicròs solidàries amb l’impuls de Dojo Tarraco.

El canicròs és un esport consistent en la realització de curses de cros en què cada corredor va lligat amb una corda a la cintura a un gos, al qual no ha d'avançar. Té una reglamentació específica, i és diferent de la pràctica relativament freqüent de sortir a córrer amb el gos.

Sota el lema ‘Corre amb el teu millor amic’ Dojo Tarraco organitza el IV Canicròs Solidari amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona, Decathlon, Mèdica de Tarragona, Tiendanimal, l’Associació Protectora d’Animals i Plantes de Tarragona i el Port de Tarragona.

La cursa és oberta per a adults i nens amb dues modalitats: una cursa de 2 km que s’iniciarà a les 10 h i una de 5 km que tindrà la sortida a les 10.05 h. Per a més informació sobre l’esdeveniment cal contactar amb la web de la protectora.

Tot i el vessant competitiu perquè hi ha premis per als tres primers guanyadors de cada categoria, la voluntat és que esdevingui una cursa popular, amb la qual cosa, també és possible que les persones participants facin el recorregut caminant.

Es preveu el dorsal 0 per a qui vulgui col·laborar amb la iniciativa sense participar, a la manera de la fila 0 en els esdeveniments culturals i, a més, també el duran quatre animals de l’Associació Protectora d’Animals que es confia que puguin ser adoptats.

L’Associació Protectora d’Animals de Tarragona

Constituïda als anys setanta per un grup de persones que estimaven els animals, l’Associació Protectora d’Animals i Plantes de Tarragona, en una primera etapa, tenia cura dels animals a les cases particulars mentre es trobava una llar que els volgués acollir. Després es va passar a disposar del primer refugi.

Amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona, després d’anys de vicissituds, es va inaugurar el gener de 2003 l’actual refugi al polígon Riuclar de Tarragona. Unes instal·lacions que avui dia compten amb gàbies per albergar gats i gossos, i també disposen d’un espai obert per a sortir diàriament a més d’un consultori veterinari.

Les persones voluntàries que hi treballen altruistament són una seixantena amb la tasca d’acollir animals de companyia abandonats per a cercar una nova llar.

Actualment a l’entitat hi ha uns 110 gossos i més de 200 gats en adopció. En el cas dels gossos hi ha la dificultat afegida perquè els cadells s’adopten, però els més grans o de races potencialment perilloses es queden a la protectora.

La recaptació íntegra d’ambdues curses es destinarà a aquesta entitat amb una doble finalitat: d’una banda recaptar fons per a necessitats urgents i, de l’altra, fer prendre consciència sobre l’abandonament i la importància de l’adopció alhora que es visibilitza la tasca altruista del voluntariat.

En aquesta edició de canicròs hi participen una trentena de persones entre voluntaris de l’Associació Protectora i de Dojo Tarraco.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: