Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'alcalde de Tarragona atorga les distincions al mèrit esportiu a Peter Martínez i Aurelio Tubilla

L'alcalde Ricomà: "Tarragona ha sigut millor gràcies a vosaltres"

Peter Martínez i Aurelio Tubilla han rebut les distincions al mèrit esportiu en un acte celebrat al Fòrum de la Colònia Peter Martínez i Aurelio Tubilla han rebut les distincions al mèrit esportiu en un acte celebrat al Fòrum de la Colònia MANEL R. GRANELL
Esports Redacció Infocamp
Divendres, 11 Juny 2021 08:09

L'Ajuntament de Tarragona ha atorgat aquest dijous a la tarda al Fòrum de la Colònia les distincions al mèrit esportiu a Aurelio Tubilla i Peter Martínez. L'Alcalde ha presidit l'acte i ha ressaltat que es tracta de dues persones que han destacat pel seu "component social, autoexigència i com representants dels valors esportius" i ha recordat que ha "Tarragona hi ha moltíssimes alternatives que permeten viure tota classe d'esports".

La consellera Cristina Guzman ha glossat la trajectòria d'Aurelio Tubilla Martínez destacant la seva vessant solidària que l'ha convertit en "peça clau en la integració de centenars de nens i nenes amb risc d'exclusió al barri de Sant Salvador". Tubilla ha agraït el premi i ha destacat la importància de l'esport "a l'hora d'educar els infants en valors com la responsabilitat, l'empatia o l'esforç". Aurelio Tubilla Martínez va néixer a Tarragona l’any 1956 i des de l’any 1986 és veí de Sant Salvador, on va crear el mateix any l’Escola d’Handbol de Sant Salvador. Va formar part del Club d’Escacs Tarragona com a jugador i directiu fins a arribar a ser el president de l'entitat. Va realitzar tasques d'entrenador d'escacs durant 15 anys al Col·legi Teresianes de Tarragona, però finalment ho va deixar per dedicar-se exclusivament a l’handbol i al seu barri d’adopció, Sant Salvador, com a tècnic i coordinador esportiu. Ha estat tècnic fundador de la secció d’handbol de la Gran Penya Barcelonista de Tarragona, tècnic fundador de la secció d’handbol del Club Gimnàstic de Tarragona i tècnic fundador del Tarragona Handbol Club. El 2012 crea el projecte solidari anomenat FIATEH (Formació i Integració Aurelio Tubilla Escola d’Handbol), una iniciativa que vol integrar les persones nouvingudes a través de l’esport. Té més d’una desena de reconeixements tant de la seva trajectòria esportiva com de la seva tasca social; per exemple, el diploma d'honor del Club Gimnàstic de Tarragona en el seu centenari, el premi a la trajectòria esportiva per la Federació Catalana d’Handbol l’any 1994, la insígnia d’or de la Federació Catalana d’Handbol per la seva dedicació a l’handbol Català l’any 2016 o el premi Ones Mediterrània en reconeixement a l’obra solidària de FIATEH. Com a jugador d’escacs va arribar a conquerir el campionat de Catalunya en categoria juvenil.

Per la seva banda, la tinenta d'alcalde i consellera d'Esports María José López ha presentat la medalla al mèrit esportiu a Peter Martínez i ha posat en relleu el caràcter Martínez "un emprenedor nat, entusiasta en tots els projectes que ha dut a terme i que ha de dur en el futur". En el seu discurs Martínez ha agraït la feina dels seus col·laboradors i família que el van ajudar amb l'equip Fórmula Tarragona ja que "soc qui soc gràcies a tota la gent que hi ha casa.

Peter Martínez Escámez va néixer a Sao Paolo l’any 1956. S’inicià al Reial Club Nàutic de Tarragona. Començà a competir el 1988 en la modalitat d’embarcacions semirígides en la categoria PR-550 cc. Sempre ha tingut com a copilot Nicolás Martín i els dos són integrants de l’equip Fórmula Tarragona del Reial Club Nàutic de Tarragona. Ha estat campió del món (1993) i d’Europa (2004); subcampió mundial (2008) i continental (1995); cinc cops campió d’Espanya (1993, 1996, 2000, 2003, 2005) i diverses vegades campió de Catalunya. Guanyà el Campionat Internacional de Resistència R-550 (2006). Ha rebut la medalla d’or al mèrit motonàutic de les federacions catalana i espanyola.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: