El Reus Deportiu es queda a un pas del tercer lloc malgrat el triomf davant el Vendrell

Els roig-i-negres han vençut per 4 gols a 1, però la victòria del Caldes els impedeix aconseguir la tercera posició

Romà Bancells ha estat l'autor del primer gol Romà Bancells ha estat l'autor del primer gol REUS DEPORTIU
Esports Josep Gallofré / Reus Digital
Dissabte, 29 Mai 2021 00:21

El Reus Deportiu Miró guanya al CE Vendrell i finalitza la temporada amb un triomf. Els roig-i-negre han aconseguit vèncer per 4 gols a 1, però no aconsegueixen l'objectiu del tercer lloc, ja que el Caldes s'ha imposat al Noia. Per la seva part, els vendrellencs eviten momentàniament el descens, després que el Taradell no hagi aconseguit superar el Calafell. Els del Baix Penedès hauran de jugar, això sí, el play-out per evitar baixar de categoria.

El partit ha començat mogut, amb un penal en els primers instants que el visitant Jan Escala no ha pogut transformar i un tir errat de falta directa a favor dels roig-i-negres. El Reus, però, s'ha avançat en el marcador al minut 3, amb un tir exterior de Romà Bancells.

El matx era controlat per als roig-i-negres, amb un joc tranquil, però sense gairebé inquietar la porteria visitant. Tot i això, les que disposava eren molt clares. Al minut 12 Ferran ha disparat al travesser en una de les escasses oportunitats per als locals. Amb el pas dels minuts, els homes de Jordi Garcia han començat a prémer l'accelerador, davant d'un Vendrell amb poc encert de cara a gol, i al porter Álvaro Shehda se li ha girat feina.

Els atacs del Reus, però, només han estat un miratge, i l'encontre ha entrat de nou en una nova fase de calma, controlada per als roig-i-negres. Per la seva banda, els vendrellencs cada cop es treien més la vergonya de sobre, conscients que el resultat en contra els podria no afavorir de cara a la permanència.

El Reus s'ha salvat quan faltaven 5 minuts per acabar. En uns instants d'infart, un defensor del Vendrell ha tret l'esfèrica de la línia de gol després d'un tir de Joan Salvat i, en la rèplica, Càndid Ballart ha fet una gran aturada per evitar l'empat. Els visitants l'han tornat a tenir a poc per acabar el primer temps, però el llançament de Miquel ha marxat alt. Els de Jordi Garcia intentaven posar pausa en el darrer minut, veient que els vendrellencs s'espavilaven.

El Vendrell apreta de valent

Arrencava el Reus Deportiu amb embranzida en el segon temps. Els roig-i-negres volien ampliar les distàncies per acomodar-se en l'encontre i ho han aconseguit al minut 26. Felipe Castro ha etzibat un tir des de fora de l'àrea que, després de rebotar al pal, ha entrat al fons de la xarxa. Just després, la tenia Nájera i Jan Escala perdonava amb un potent xut que marxava llepant el pal.

Els vendrellencs eren conscients que havien d'anar a totes si volien mantenir-se a l'OK Lliga per mèrits propis, i, davant d'un Reus molt calmat, han posat tota la carn a la graella per aconseguir empatar. Entre el ventall d'ocasions per als visitants, el xilè Diego Rojas hauria pogut fer el 3 a 0 al minut 37, però la seva rematada ha marxat fora quan estava completament sol davant de Shehda. Al minut 40, de nou Rojas ha enviat la bola al pal.

El Vendrell continuava assetjant la porteria reusenca i Càndid Ballart s'erigia en un dels herois del darrer matx de la temporada. Quan faltaven tres minuts i mig per finalitzar, Shehda ha negat el gol a Àlex Rodríguez, en una jugada de falta directa. Els visitants retallaven distàncies en el darrer instant, mitjançant Xavi Crespo. Però encara hi havia temps per a més, i Rodríguez, amb una de les seves genialitats, feia el 3 a 1 i posava la cirereta a la seva excel·lent temporada. El davanter de Sant Hipòlit, quan faltava un segon, feia el quart i definitiu gol.

Així, el Reus no ha pogut aconseguir l'objectiu de la tercera plaça, mentre que el Vendrell és equip, per ara, de l'OK Lliga malgrat la derrota, a l'espera de disputar el play-out.