Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Cambrils acull aquest diumenge el 1r Campionat de Catalunya de Marxa Aquàtica

El Centre Excursionista de Cambrils, pioner en la matèria, participarà en la competició amb un equip de sis marxadores

El Centre Excursionista de Cambrils, pioner en la matèria, participarà en la competició amb un equip de sis marxadore El Centre Excursionista de Cambrils, pioner en la matèria, participarà en la competició amb un equip de sis marxadore CENTRE EXCURSIONISTA DE CAMBRILS
Esports Redacció Infocamp
Dissabte, 03 Octubre 2020 15:01

La platja del Regueral de Cambrils acollirà el primer Campionat de Catalunya de Marxa Aquàtica “Ciutat de Cambrils”, aquest diumenge 4 d’octubre, organitzat per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i el Centre Excursionista de Cambrils amb el suport de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Cambrils.

El campionat serà la cloenda d’un seguit de proves no competitives que apleguen diverses platges catalanes durant els mesos d’agost i setembre. Aquest primer circuit català va arrencar el 30 d’agost amb la primera trobada de marxa aquàtica a Salou, va passar per Creixell el 13 de setembre i  per Roses el 26 de setembre.

El circuit està organitzat per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i té per objectiu la promoció, el gaudi i la pràctica d’aquesta nova disciplina esportiva, alhora que es fomenten els valors de superació personal, germanor i solidaritat entre les persones participants.

La regidora d’Esports, Natàlia Pleguezuelos, ha afirmat que cal continuar donant suport a les entitats del municipi que aposten per l’organització de campionats de renom i que a la vegada reforcen el turisme esportiu i el nom de Cambrils arreu de Catalunya.

La marxa aquàtica és una disciplina esportiva que va sorgir al nord de França el 2005 i que es practica principalment a la platja. Es tracta d’una modalitat del senderisme que consisteix a caminar dins de l'aigua a un nivell entre el melic i les aixelles, tot impulsant-se amb les cames i ajudant-se amb les mans nues o bé amb altres estris, com ara un rem.

Donats els seus beneficis per a la salut, la possibilitat de practicar-la tot l'any i el seu baix impacte articular, la marxa aquàtica ja aplega molts adeptes. A més, és una activitat divertida, que es pot practicar de forma individual, en grup reduït o gran grup, i que pot millorar la condició física de qualsevol persona, o bé complementar l'entrenament d'esportistes d'altres disciplines.

El Centre Excursionista de Cambrils, pioner en aquesta modalitat

El Centre Excursionista de Cambrils és un dels centres pioners en la matèria, ja que dues de les seves sòcies, Janina Castellnou i Alexia Pedrerol, van participar en el primer curset de monitors de marxa aquàtica organitzat per la FEEC amb formadors de la Federació francesa de senderisme, l'estiu de 2019. Des de llavors, la marxa aquàtica forma part de la programació regular d’activitats de l’entitat cambrilenca, ja siguin orientades a la iniciació, com a la preparació intensiva del proper circuit, entrenament que realitzen conjuntament les diferents entitats excursionistes que s’han convocat al I Circuit Català i al I Campionat.

El Centre ha reunit un equip de competició format per sis marxadores que encaren amb entusiasme el repte de fer història en el món de la marxa aquàtica a casa nostra. L’equip, format per la Amelia Arán, Janina Castellnou, Mercè Curto, Leonor Hernández, Alexia Pedrerol i Carola Stöter, vol agrair a la secció de marxa aquàtica de la FEEC i a totes les entitats esportives que participaran en el circuit la seva col·laboració, la gran voluntat de tecnificació de la disciplina i de la unió d’esforços per al futur d’aquest esport, així com les bones vibracions dels marxadors i marxadores.

Des del Centre es fa una crida als cambrilencs i cambrilenques perquè donin el seu suport a l’equip de marxadores el proper 4 d’octubre i facin que aquest esdeveniment estigui a l’alçada del municipi i de la seva gent de mar.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: