Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Pista d'Atletisme de Valls passarà a anomenar-se "Marta Galimany i Guasch"

La Junta de Portaveus acorda per unanimitat la proposta en reconeixement als èxits i la trajectòria de l'atleta internacional vallenca

La pista d'atletisme de Valls es denominarà 'Pista d'atletisme Marta Galimany i Guasch' (a la imatge) La pista d'atletisme de Valls es denominarà 'Pista d'atletisme Marta Galimany i Guasch' (a la imatge) PERE TODA
Esports Redacció Infocamp
Dimarts, 25 Agost 2020 16:43

La Pista d'Atletisme de Valls passarà a dir-se Pista d'Atletisme Marta Galimany i Guasch. D'aquesta manera, la ciutat reconeix així la carrera de l'atleta internacional vallenca que, entre altres, èxits ha assolit la medalla de plata a la mitja marató dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018, bronze per equips a la prova de marató al Campionat d'Europa d'Atletisme 2018, Campiona d'Espanya de Marató 2019 -assolint la marca per a participar als propers Jocs Olímpics de Tokio- i millor marca d'Espanya de l'hora en pista, record que ha aconseguit precisament aquest juliol de 2020 a la pista d'atletisme que properament portarà el seu nom.

L'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, ha efectuat la proposta aquest dilluns a la Junta de Portaveus de l'Ajuntament que hi ha donat suport amb la unanimitat de tots els grups polítics municipals. En els propers dies se signarà el decret municipal que oficialitzarà el canvi de denominació de la pista, tot i que la voluntat de l'Ajuntament és organitzar un acte de celebració per commemorar-ho quan les mesures de prevenció per la Covid-19 i els compromisos esportius de Marta Galimany ho permetin.

Marta Galimany i Guasch, una carrera plena d'èxits

Marta Galimany va néixer a Valls el 5 d’octubre de 1985, va començar la seva trajectòria esportiva jugant a bàsquet, i es va iniciar a l’atletisme a la seva etapa universitària. Ha desenvolupat la seva carrera esportiva als clubs Fornàs Atlètic Club de Valls i l’Alt Camp (FACVAC), Agrupació Atlètica Catalunya i, actualment, al Futbol Club Barcelona. Entrena al Centre Esportiu Municipal El Fornàs, becada pel Patronat d’Esports de l’Ajuntament de Valls, i el seu entrenador és el també vallenc Jordi Toda Vericat.

Des de l'Ajuntament també es posa en valor que Galimany s’ha presentat arreu com "l’atleta de Valls", donant a conèixer la ciutat a tot el món de l’atletisme estatal. Competeix en diverses distàncies de fons, fins que el 2017 realitza la seva primera marató a Berlín, on va aconseguir la marca mínima per participar en el campionat d’Europa.

El 2018 va ser internacional amb Espanya per primera vegada, i va aconseguir la medalla de plata a la mitja marató dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018. El mateix any va debutar en el Campionat d‘Europa d’Atletisme, on va obtenir la medalla de bronze per equips a la prova marató, i 24a classificada individual. El 2019 va participar a la Marató de Roterdam, on va aconseguir la seva millor marxa personal (2h 30’ 14’’), marca mínima per a participar en el Campionat del Món d’Atletisme de Doha (Qatar). En el Mundial de Doha de 2019 va aconseguir la 16a posició a la Marató, essent la 1a atleta espanyola i la 2a europea de la prova.

Campiona d’Espanya de marató 2019 a la Marató de Sevilla, on aconsegueix la marca mínima per a participar en els Jocs Olímpics de Tokio 2020, que s’han ajornat fins el 2021. Aquest juliol aconsegueix la millor marca d’Espanya de l’hora en pista a Valls, amb 17.210 m, superant la marca anterior en més de 1.000 m.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: