Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona no acollirà el partit Joventut-València per motius "econòmics i logístics"

El PSC lamenta "la pèrdua d’un altre esdeveniment esportiu d’alt nivell", que finalment es disputarà a Salou a finals d'agost

Imatge d'arxiu d'un partit disputat entre "la Penya" i el València Bàsquet Imatge d'arxiu d'un partit disputat entre "la Penya" i el València Bàsquet ARXIU / INFOCAMP
Esports Redacció Infocamp
Dilluns, 10 Agost 2020 18:01

La consellera d'Esports de l'Ajuntament de Tarragona, María José López, ha sortit del pas de les crítiques fetes avui pel regidor socialista, Berni Álvarez,  en relació al partit de bàsquet de pretemporada Joventut de Badalona-València Bàsquet, que finalment no es podrà disputar a la ciutat. La consellera ha deixat clar que no ha estat possible acollir aquest partit per motius "econòmics i logístics". Contràriament, el PSC de Tarragona ha lamentat "la pèrdua d'un altre esdeveniment esportiu d'alt nivell" i ha denunciat "la incapacitat del govern municipal per tirar endavant qualsevol esdeveniment esportiu d'alt nivell".
 
María José López ha explicat que quan van rebre la proposta, des del primer moment, es vam plantejar dos escenaris: els pavellons municipals d’El Serrallo i Riuclar i el Palau d’Esports Catalunya. La consellera ha dit que van descartar disputar el partit a El Serrallo o a Riuclar "per la humitat que hi ha als vespres, malgrat això ens van plantejar opcions que ho poguessin resoldre, com la contractació d’una màquina per eliminar la humitat, que tindria un import sense públic de 6.500 euros i de 8.500 euros amb públic". Una lternativa que es va descartar pel seu import econòmic.
 
Pel que fa al Palau Catalunya, a l'Anella Olímpica, la consellera ha recordat que fins que l’Ajuntament de Tarragona no tingui la titularitat de la gestió, no pot fer cap inversió en el Palau i cap despesa ordinària que no estigui inclosa en el pressupost, tal com diuen els convenis puntuals que s'han signat. Segons López, malgrat això, es van demanar pressupostos i el cost d’organització d'aquest partit era de 21.000 euros sense públic, que incloïa: muntar el parquet de 1.000 m2; vinilat del parquet; cobrir la resta de pista amb moqueta, 2.000 m2; transport de cistelles; neteja; seguretat per la normativa Covid-19, etc.

En relació amb l'ús del Palau, la consellera d'Esports ha afirmat que aquesta instal·lació "seria provisional perquè el terra és de formigó i de mala qualitat i s’ha d’arranjar". Per aquest motiu, ha negat les afirmacions del conseller Berni Álvarez (PSC), que amb aquest partit es podria avançar l’ús del Palau pels clubs de Tarragona.

Álvarez també ha indicat que els dos clubs ACB es farien càrrec de totes les despeses del partit, una afirmació que segons la consellera d'Esports "no és certa, ja que en cap moment els clubs es farien càrrec de les despeses logístiques". En aquest sentit, María José López recorda que, si bé és cert que al Palau Catalunya es va fer la fase de pretemporada d'ACB i el campionat d'Espanya de Tennis, "va ser a cost zero per l’Ajuntament, doncs no s’hi va invertir ni un euro. Ara sí que es requeria una inversió econòmica i logística que no podem fer".

Finalment, la consellera d'Esports de Tarragona ha subratllat que "el que està clar és que si el Palau Catalunya ja el gestionés  l’Ajuntament, hagués estat molt fàcil tirar endavant aquest partit de bàsquet, però la realitat és un altra", alhora que recorda que "el conseller Álvarez i el seu partit, el PSC, ho saben perfectament, doncs van tindre quatre anys per trobar una solució pel Palau i no ho van fer, i la proposta que el govern municipal va portar a Plenari per resoldre-heu hi van votar en contra".

Álvarez mostra la "incapacitat" del govern de tirar endavant esdeveniments esportius d’alt nivell

El PSC ha denunciat la “incapacitat” del govern municipal a l’hora de realitzar qualsevol mena d’acció, ja que un cop coneguda la notícia que Tarragona no acollirà aquest partit, l'Ajuntament de Salou va mostrar la seva disposició a celebrar-lo i a finals d'agost la capital de la Costa Daurada serà el municipi on es jugui aquest partit de pretemporada.

Davant d'aquesta situació, el regidor socialista Berni Álvarez mostra la seva preocupació per la complexitat que hi ha en aquest govern municipal de tirar endavant qualsevol esdeveniment esportiu d’alt nivell: “Tot això, denota manca de capacitat política i gestora i falta de lideratge territorial”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: