Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els amants del golf, el pàdel i el tennis comencen a omplir les instal·lacions esportives en fase 1

Els complexos esportius a l'aire lliure s'activen a la Costa Daurada després de dos mesos de confinament

Imatge d'un grup d'usuaris a les instal·lacions del Golf Costa Daurada Imatge d'un grup d'usuaris a les instal·lacions del Golf Costa Daurada ROGER SEGURA / ACN
Esports ACN
Dimecres, 13 Mai 2020 15:13

Els principals complexos esportius a l'aire lliure que es troben en la fase 1 de la desescalada comencen a activar-se progressivament per donar resposta a la gran demanda de socis i abonats. A Tarragona, el Golf Costa Daurada ha obert les portes aquest dimecres i ja permet jugar a golf, tennis i pàdel seguint les restriccions establertes pel govern espanyol. Amb un 30% de l'aforament, els abonats han de demanar cita prèvia, prendre's la temperatura, respectar el distanciament de dos metres i no poden jugar partits per parelles. S'han tancat espais comuns, i es recomana l'ús de guants i mascareta. Tot i les incomoditats de la desescalada, els amants de l'esport es mostren exultants per poder tornar a trepitjar els camps dos mesos després.

El complex esportiu ha creat un protocol "per donar màxima garantia i seguretat als clients", segons detalla el gerent del Club de Golf Costa Daurada, Marc Tarragó. Un dels canvis més destacats és un control de temperatura obligatori a la recepció, amb un topall de 37,2 graus, i la necessitat de reservar l'accés a les instal·lacions per telèfon o internet. La limitació a un terç de l'aforament, però, no suposa un gran contratemps per l'amplitud del recinte, tot i que ha obligat a establir uns torns. "Per ser el primer dia d'obertura tenim molta afluència i la gent ho fa de manera molt ordenada i responsable", celebra Tarragó.

Als usuaris dels camps de golf i pitch&putt, per exemple, no se'ls permet fer ús dels bancs -que s'han precintat- i del servei de neteja de boles, ni tampoc tocar el material fixe, com la bandera. El material es desinfecta tant a l'entrega com a la devolució, i es recomana un distanciament de tres metres en cas que s'apleguin diversos participants. El protocol també estableix que cada jugador utilitzi exclusivament el seu material personal.

La fase 1 de la desescalada també permet les classes individuals. En aquest cas, alumne i instructor no poden mantenir contacte físic i han de guardar un distanciament de dos metres. És el cas de Marta Pereira, de Tarragona, i del seu professor, José Ramon, que aquest dimecres al matí s'han retrobat, ara equipats amb mascareta. "Al jardí he intentat fer els deures que em manava, però és totalment diferent a poder venir al camp. És una mica complicat amb la mascareta perquè falta aire per fer la pràctica, però esperem a tornar a la normalitat d'abans", explica Pereira.

A banda del golf, aquest complex esportiu de Tarragona també ha començat a rebre jugadors de pàdel i tennis. En aquest cas es recomana portar equipació nova o seminova, i estrenar pilotes en la mesura del possible. En el cas del pàdel, els partits només poden ser d'un contra un. "Fa dos mesos que no jugàvem i avui he quedat amb un bon amic amb qui jugo habitualment. Tot i que per prevenció només podem jugar individualment, ho hem pogut fer, i aquesta és la nostra il·lusió", afirma en David Domènech, de Tarragona.

Segons Xavi Pueyo, responsable de les seccions de tennis, pàdel i fitness del Golf Costa Daurada, estan molt atents a la normativa i actuen amb "molta prudència" en les qüestions de seguretat i higiene. En aquest sentit, han instal·lat dispensadors de gel hidroalcohòlic a les entrades de les pistes. Per contra, els vestuaris i les dutxes no es poden fer servir per seguretat. "Hem conscienciat la gent que es pot jugar, però amb les restriccions establertes", insisteix Pueyo. Aquest dimecres a la tarda els torns permesos per a tennis i pàdel estaven gairebé complets al 100%.

Amb la Casa Club tancada, la previsió és que divendres pugui obrir la terrassa de la cafeteria. A més, al complex s'hi està construint un gimnàs DiR, que havia d'obrir a l'abril i que, arran de la crisi del coronavirus, està previst que ho faci durant la segona quinzena de juny. Aleshores també es confia en poder obrir la piscina. Puig explica que, malgrat aquest contratemps amb el nou projecte del gimnàs, estan contents perquè segueixen obtenint noves altes i consultes sobre la futura obertura de l'espai.

Represa als clubs de tennis

D'altra banda, els clubs de tennis tarragonins també han reobert parcialment les instal·lacions. El Club Tennis Tarragona, el Monterols de Reus o la Plana d'en Berga de Valls, clubs històrics que es remunten als anys seixanta i setanta, van comunicar-ho diumenge als seus socis, ansiosos de reprendre l'activitat esportiva.

Des d'aleshores el telèfon treu fum. Les reserves per jugar a tennis i pàdel van a ritme frenètic, malgrat les restriccions de la fase 1. En aquest sentit, els partits només poden ser individuals, sense públic, i els jugadors no poden fer canvi de pista. A les pistes es disposa de gel desinfectant. Es recomana fins i tot estrenar pilotes o desinfectar-les. Cal abandonar la pista cinc minuts abans per no creuar-se amb els jugadors següents. A més, els vestuaris dels clubs també es mantenen tancats i els socis han de firmar un full de consentiment.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: