Amb la cara ben alta

El Calafell ha plantat cara al Barça al Joan Ortoll en un partit que no s'ha decidit fins a dos minuts pel final, quan Pablo Álvarez ha batut un brillant Martí Serra (2-3)

El Barça ha desfet l'empat quan només faltaven poc més de dos minuts per acabar el partit disputat al Pavelló Municipal Joan Ortoll de Calafell El Barça ha desfet l'empat quan només faltaven poc més de dos minuts per acabar el partit disputat al Pavelló Municipal Joan Ortoll de Calafell CEDIDA
Esports Josep Cartanyà
Dissabte, 22 Febrer 2020 18:14

El Club Patí Calafell ha posat les coses molt dífícils aquesta tarda a un tot poderós Barça, però ha acabat caient amb un gol blaugrana a dos minuts per al final. Els verds s'han avançat amb dos gols a la primera part, el Barça ha empatat abans del descans i Pablo Álvarez ha perforat la porteria defensada per un brillant Martí Serra amb el gol que suposa la primera derrota del Calafell al Joan Ortoll, des de la seva remodelació (2-3).

El Calafell s'avança i Alabart iguala

Després d'uns primers minuts de tanteig per part dels dos equips, el CP Calafell ha estat el primer que ha aconseguit trencar el gel amb un gol, al minut 8, de Sergi Reventós, que ha sorprès la defensa blaugrana (1-0).

A partir d'aquí, ha estat el Barça l'equip que ha tingut més presència en atac, la qual cosa obligava al Calafell a replegar-se i intentar algun contraatac. El Barça ha tingut ocasions molt clares, especialment per part del golejador Pablo Álvarez, qui ha enviat una pilota al travesser i ha topat més d'un cop amb el porter Martí Serra.

El Calafell ha tornat a marcar al minut 17, de la mà d'Arnau Xaus. Ha estat un llençament d'Ángel Rodríguez, que ha desviat Sergi Fernàndez i allí estava Xaus per recollir el rebot i fer el segon dels verds (2-0).

Però l'equip blaugrana ha girat la truita en un minut amb un doblet d'Ignacio Alabart. El primer gol de jugador gallec ha estat al minut 18, després d'engaltar un tret molt potent que ha entrat al segon pal de la porteria de Serra (2-1). En l'acció següent, Alabart s'ha inventat una rematada de cullera que ha sorprès al porter del Calafell (2-2).

Els darrers minuts de la primera part s'han caracteritzat per les anades i vingudes dels dos conjunts, amb bones ocasions per marcar abans dels descans, com la que ha tingut Guido Pellizzari, que ha retingut pels pèls Sergi Fernàndez.

Serra resisteix però Pablo Álvarez desfà l'empat

Quan s'havien jugat poc més de cinc minuts des de la represa, Sergi Romeu ha rebut un fort cop que l'ha obligat a retirar-se de la pista. El partit ha guanyat en intensitat amb alternatives en ambdues porteries. En un contracop del Calafell, Pellizzari ha rebut una falta per darrera de Matías Platero, que l'ha fet caure, però que l'àrbitre ha considerat que no era mereixedora de targeta blava.

El Barça apretava de valent però l'actuació excepcional de Martí Serra han evitat diversos gols aquesta tarda. Al minut 43, el CP Calafell comet la seva desena falta d'equip i, l'argentí Pablo Álvarez, encarregat d'executar la corresponent falta directa, però Serra li ha endevinatla intenció.

Però el somni dels verds s'ha esvaït quan només faltavenpoc més de dos minuts per cloure el matx. Aquest cop Pablo Álvarez ha pogut aprofitar un rebot i batre Serra (2-3).

El Calafell no ha pogut igualar el marcador en el tram final del partit i acabat perdent davant del líder, això sí, amb la cara ben alta per haver estat un dels equips de l'OK Liga que més difícil li ha posat les coses al Barça.

Després d'aquesta derrota -la primera al Joan Ortol des de la seva reinaguració-, el CP Calafell se situa vuitè a l'OK Lliga, amb 30 punts. En la pròxima jornada, els verds visitaran l'Ateneu de Sant Sadurní per enfrontar-se al Noia, en un partit que es disputarà el dissabte 29 de febrer, a les 19:30h.

Fitxa tècnica:

Club Patí Calafell Tot l'Any (2): Martí Serra, Sergi Romeu, Arnau Xaus, Oriol Palau, Guido Pellizzari, Borja Espinosa, Ángel Rodríguez, Sergi Reventós, David París i Albert Marimón.

Barça Lassa (3): Sergi Fernàndez, Matías Pascual, Pablo Álvarez, Pau Bargalló, Sergi Panadero, Nil Roca, Ignacio Alabart, Helder Nunes, João Rodrigues i Aitor Egurrola.

Gols:

Primera part: 1-0, Sergi Reventós (8'); 2-0, Arnau Xaus (17'); 2-1, Ignacio Alabart (18'); 2-2, Ignacio Alabart (19').

Segona part: 2-3, Pablo Álvarez (48').

Faltes d'equip: CP Calafell 11 / Barça Lassa 8.

Targetes blaves: Cap.

Àrbitres: Rubén Fernández García i Erik Rivas Martín.

Observacions: Partit de la 22a Jornada de l'OK Lliga / Pavelló Municipal Joan Ortoll (Calafell).