Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Consell del Baix Penedès es suma al Dia Internacional contra l'Homofòbia en el Futbol

La jornada del 19 de febrer té l’objectiu de garantir els drets de totes les persones a gaudir d’una pràctica esportiva lliure de qualsevol discriminació per raó d’orientació sexual o de gènere

Lema de la campanya "Aturem la discriminació LGBTI en el futbol i arreu" Lema de la campanya "Aturem la discriminació LGBTI en el futbol i arreu" CCBP
Esports Redacció Infocamp
Diumenge, 09 Febrer 2020 13:23

El Consell Comarcal del Baix Penedès, mitjançant el Servei d'Atenció Integral (SAI Oficina LGBTI), es sumarà enguany a la celebració del Dia Internacional contra l'Homofòbia en el Futbol, que es commemora el 19 de febrer. Aquesta jornada té l'objectiu de garantir els drets de totes les persones a gaudir d'una pràctica esportiva lliure de qualsevol tipus de discriminació per raó d'orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

Amb aquest objectiu s’impulsarà la campanya "Aturem la discriminació LGBTI en el futbol i arreu" i s’animarà al sector esportiu de la comarca, concretament el món del futbol, a fer-ne la màxima difusió i denunciar qualsevol tipus d'agressió, insult, amenaça, xantatge o incitació a la violència o a la discriminació envers aquest col·lectiu dins i fora del terreny de joc.

Cal recrodar que La Llei 11/2014, de 10 d'octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l'homofòbia, bifòbia i transfòbia vigent a Catalunya, vetlla per desenvolupar i garantir els drets de les persones LGBTI i evitar-los situacions de discriminació i violència, per assegurar poder viure la diversitat sexual i afectiva en plena llibertat.

El Dia Internacional contra l'Homofòbia en el Futbol es commemora el 19 de febrer, dia en què va néixer Justin Fashanu, primer futbolista en actiu que va fer pública la seva homosexualitat. Britànic, d'origen nigerià, Justin va viure la major part de la seva carrera esportiva en el futbol anglès, jugant en més de cinc equips.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: