Treballada victòria del CBT a la pista del Sant Adrià

Els tarragonins aconsegueixen guanyar en una pista on encara ningú ho havia fet (71-77)

Imatge del partit Sant Adrià - Ibersol CBT disputat dissabte Imatge del partit Sant Adrià - Ibersol CBT disputat dissabte CBT
Diumenge, 15 Desembre 2019 11:49

L’Ibersol CBT ha hagut de treballar de valent per emportar-se la victòria (71 – 77) d’una pista fins avui inexpugnable. Els blaus s’han trobat al davant un equip complet i que no ha perdut en cap moment la concentració per posar entre les cordes a l’equip de Berni Álvarez. No ha estat fins al darrer quart que els blaus han pogut aconseguir un avantatge de 10 punts però, tot i això, el final del partit ha estat intens i igualat. David Fernández i Ferran Torres, amb 14 de valoració cada un, han estat els millors jugadors del partit. El júnior Marc Buscail ha debutat amb el primer equip.

El partit començava molt igualat, amb intercanvi de cistelles que feien que cap dels dos equips es postulés com a dominador. Els blaus es mostraven erràtics de cara a cistella, anotant tant sols un triple de Rubén Llanos en quatre minuts jugats. Per contra, a l’altra banda de la pista, els de Berni no permetien que els locals es distanciessin i només concedien 5 punts. Les defenses i els errors en atac dels dos conjunts eren els protagonistes, i no deixaven que l’anotació fos elevada (7 – 5). Dos triples consecutius dels germans Fernández capgiraven el marcador i forçaven el temps mort local (9 – 11). Uns darrers minuts de quart molt igualats feien que el marcador també reflexés aquesta igualat amb un empat a 13 punts.

Els locals encaraven els següents deu minuts amb més confiança que els blaus, i així tornaven a decantar la balança al seu favor però sense poder trencar el partit. Els de Berni es mantenien a 2-3 punts fins que una cistella de Zanca i cinc punts consecutius de Tugores revertien la situació (22 – 25). El Sant Adrià no perdia la cara al partit i seguia posant les coses molt difícils als de Berni. Torres apareixia abans d’arribar al descans amb quatre punts per posar el 28 – 32 al marcador, i l’equip, amb bones accions defensives, aconseguia marxar a vestidors amb aquesta renda (31 – 35).

Torres obria el tercer quart i ampliava la diferència per als seus, però ràpidament el Sant Adrià aconseguia un 4 – 0 que, sumat a les pèrdues de pilota del CBT, reduïen la distància a dos punts (35 – 37). Els de Berni s’encallaven de nou davant l’agressiva defensa local, i havien de passar gairebé tres minuts perquè Pape Mbaye trenqués la sequera anotadora amb un nou triple. Aquesta acció era el detonant perquè els de Berni posessin una marxa més i aconseguissin una renda de 9 punts (43 – 52), que es veuria neutralitzada ràpidament ja que els locals aprofitaven a la perfecció les errades dels blaus per capgirar el marcador a falta de pocs segons per finalitzar el tercer quart (54 – 53).

Joan Güixens trencava la dinàmica negativa amb un triple i amb l’arrencada dels darrers deu minuts, i Jordi Barberà repetia la mateixa acció per a que el seu equip seguís comandant l’electrònic (56 – 59). L’equip de Berni desprenia millors sensacions, amb una defensa més concentrada que sumaven a l’encert en atac. L’Ibersol CBT havia trobat la solució des de la línia de tres, amb dos triples més de Barberà i un altre de David Fernández i sobrepassava per primera vegada la barrera dels deu punts de diferència (61 – 72). Els locals no abaixaven els braços, aconseguien set punts de forma consecutiva i apujaven la defensa per plantar cara a l’equip de Berni en els dos minuts finals (68 – 72). Els blaus han sabut jugar amb el cap fred en l’intens final de partit i tornar així a guanyar.

Després d'aquesta treballada victòria, l'Ibersol CBT manté el seu lideratge en solitari del grup C-B de la Lliga EBA, amb 11 victòries i 1 derrrota. En la propera jornada, el CBT rebrà al Pavelló del Serralló al CB Cornellà, en un partit que es jugarà el dissabte 21 de desembre, a les 19h.