El Reus Deportiu Miró cau per la mínima a Lodi

Una mala primera part condemna al Reus que, tot i millorar al segon temps, no ha pogut completar la remuntada a la pista dels italians (3-2)

Imatge del partit d'Eurolliga disputat aquesta nit entre l'Amatori Lodi i el Reus Deportiu Miró, al pavelló Eugenio Castellotti Imatge del partit d'Eurolliga disputat aquesta nit entre l'Amatori Lodi i el Reus Deportiu Miró, al pavelló Eugenio Castellotti REUS DEPORTIU
Esports Josep Cartanyà
Dissabte, 16 Novembre 2019 21:44

El Reus Deportiu Miró ha tornat amb les mans buides de la pista de l'Amatori Wasken Lodi (Itàlia) en la segona jornada de l'Eurolliga. Els italians han aprofitat les errades defensives del Reus durant la primera meitat i han arribat al descans amb un clar 3-0. Al segon temps, el Reus ha reaccionat i ha aconseguit posar-se a un gol de l'empat, però el marcador no s'ha mogut (3-2).

En la primera part, el Reus Deportiu ha comès algunes imprecisions en defensa que li han costat més d'un mal de cap. L'estrella portugesa de l'Amatori Lodi, Joao Pinto, ha tingut un parell d'ocasions molt clares per estrenar el marcador, però la fortuna i les intervencions de Càndid Ballart ho han evitat. Al minut 7, l'àrbitre mostra la targeta blava al capità italià Illuzzi i Marc Julià no ha pogut anotar la corresponent falta directa, que ha topat amb una ma miraculosa del porter argentí Valentín Grimalt.

El domini dels italians augmentava a mesura que avançava el partit i això ha obligat a l'entrenador roig-i-negre, Jordi Garcia, a demanar un temps mort. Però el primer gol del partit ha arribat al minut 19 de la mà de De Rinaldis, que ha culminat una contra amb l'ajuda de Ravioli (1-0).

En la jugada següent, el Reus Deportiu comet la seva desena falta d'equip i Lucas Martínez, encarregat de llançar la directa, no pot superar Càndid Ballart, que ha desviat el xut amb la seva manopla per sobre del travesser. Al minut 20, a l'àltra àrea, Pablo del Río és objecte d'un penal, però Àlex Rodríguez tampoc ha pogut enganyar a Grimalt.

Els italians enfilen el camí cap a la victòria

Quan faltaven dos minuts per anar al descans, Campagno rep una passada llarga de Lucas Martínez a l'àrea petita i, amb un detall de qualiat, posa l'estic i desvia la trajectòria de la pilota fins al fons de la xarxa (2-0). Amb aquest resultat s'arribava a la mitja part i el Reus Deportiu estava obligat a canviar la dinàmica del partit a la segona part.

A la represa, l'Amatori Lodi ha sortit amb molta força i disposat a incrementar el seu avantatge. Al minut 28, l'àrbitre amonesta Àlex Rodríguez amb la targeta blava. Campagno no pot superar Ballart i el Reus es queda en inferioritat numèrica. Aquests han estat els minuts més difícils per a l'equip roig-i-negre, ja que el Lodi s'ha bolcat sobre la porteria de Ballart fins que l'ha trobat, amb un gol de Joao Pinto, quan faltaven pocs segons perquè el Reus recuperés el quart jugador (3-0).

El Reus es queda a un pas de la remuntada

Quan semblava que el partit podria estar dat i beneït, al minut 32, el capità Joan Salvat ha marcat el primer gol roig-i-negre, que ha donat un bri d'esperança als seus companys. De fet, a partir del gol, el Reus s'ha mostrat molt més sòlid en defensa i s'ha estirat més en atac. A diferència del primer temps, els reusencs s'han aproximat més a la porteria italiana i han gaudit d'algunes ocasions.

Al minut 45, l'Amatori Lodi ha arribat a la seva desena falta d'equip. Aquest cop, el llançament potent d'Àlex Rodríguez ha batut al porter italià i ha fet pujar el 3-2 al marcador. En els darrers minuts, el públic del Pavelló Eugenio Castellotti ha patit perquè veia que el Reus podia empatar en qualsevol acció. Marc Julià ha estat a punt de fer-ho quan, a tan sols un minut per acabar el matx, ha estabellat una pilota al pal que ha provocat l'ai al cor dels seguidors locals.

Però no hi ha hagut temps per res més i l'Amatori Wasken Lodi s'ha imposat per la mínima al Reus Deportiu Miró (3-2). Després d'aquesta segona jornada d'Eurolliga, l'Sporting CP -que s'ha imposat per 1-2 a la pista del Quevert-, és el líder del Grup A, amb 6 punts. El segueixen Reus Deportiu i Lodi, amb 3 punts, i tanca l'equip francès, que encara no ha puntuat.

Fitxa tècnica

Amatori Wasken Lodi (3): Valentín Grimalt, Joao Pinto, Rapahelli, Ravioli, Lucas Martínez, Illuzzi, Francesco De Rinaldis i Campagno.

Reus Deportiu Miró (2): Càndid Ballart, Joan Salvat, Romà Bancells, Pablo del Río, Tiago Rafael, Marc Julià, Àlex Rodríguez, Pablo Nájera i Luca Hernández.

Gols:

Primera part: 1-0, De Rinaldis (19'); 2-0, Campagno (23').

Segona part: 3-0, Joao Pinto (28'); 3-1, Joan Salvat (32'); 3-2, Àlex Rodríguez (45').

Faltes d'equip: Amatori Lodi (10) / Reus Deportiu Miró (13).

Targetes blaves: Illuzi (7') i Àlex Rodríguez (28')

Observacions: Partit del Grup A de la segona jornada de l'Eurolliga / Pavelló Eugenio Castellotti.