Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Èxit de participació en el 3r Campus multiesportiu de Sant Salvador

Més de 90 nens i nenes del barri tarragoní s'han inscrit al campus aquest juliol / Enguany, s'ha incorporat un grup amb necessitats especials i l'esgrima com a nova disciplina esportiva

L'esgrima ha estat una nova modalitat esportiva que s'ha incorporat al 3r Campus Multiesportiu de Sant Salvador, a Tarragona L'esgrima ha estat una nova modalitat esportiva que s'ha incorporat al 3r Campus Multiesportiu de Sant Salvador, a Tarragona AV SANT SALVADOR I SANT RAMON
Esports Josep Cartanyà
Dijous, 11 Juliol 2019 16:20

Quan l'estiu del 2017, l'Associació de Veïns de Sant Salvador i Sant Ramon va proposar a les entitats esportives que treballen al barri tarragoní organitzar un campus esportiu per a nens i nenes, ningú s'imaginava que, dos anys després, es quedarien amb les places exhaurides. Això és el que ha passat aquest any al 3r Campus Multiesportiu de Sant Salvador, que se celebra de l'1 al 12 de juliol al barri tarragoní, i que ha inscrit 94 nens i nenes que s'han apuntat en algun dels cinc grups. Els joves han triat diversos esports que es practiquen durant l'any al barri: tennis, handbol, futbol, tir a l'arc, tir amb làsser, natació i, enguany, com a novetat, s'hi ha afegit la modalitat d'esgrima gràcies al nou club de Pentathlon creat recentment.

La coordinadora del campus, la professora del Club Tennis Sant Salvador, Antonia Millán, considera que s'ha complert amb aquell objectiu inicial del campus: "Volíem demostrar que al barri hi ha potencial i capacitat suficient com per muntar un multicampus a les instal·lacions esportives i així ha estat, amb nens que enguany s'han quedat fora de plaça". Tant la coordinadora del campus, com l'associació de veïns i la resta d'entitats esportives que hi participen, no entenen "com és possible que en qualsevol altre pavelló municipal de la ciutat es munten campus i aquí a Sant Salvador no ho fan". Per aquesta ráo, els promotors es van haver de buscar la vida i van fer pinya per aconseguir muntar-lo al marge de l'Ajuntament i ho van fer gràcies al suport de Repsol i, òbviament, dels clubs. A més, Antonia Millán també constata la forta demanda de les famílies del barri: "Els pares i mares ho demanaven perquè no els calgués desplaçar-se i, d'aquesta manera, els seus fills gairebé poden vindre sols".

                                                      Grup de joves praticant el tir amb arc: 

tir amb arc Sant Salvador

La funció social del campus

El Campus multiesportiu de Sant Salvador també compleix una funció social, a més de la pròpiament esportiva i de lleure. Sense anar més lluny, enguany s'ha incorporat un nou grup format per una vintena de joves amb necessitats especials que havien estat "becats" (sel·leccionats) pel seu bon comportament, a partir de la tasca feta per l'assistenta social en un projecte al Tarragona Handbol Club: "Són un grup de joves que s'han portat bé durant l'any i s'han integrat molt bé amb la resta. Aquí han fet l'esport que practicaven durant l'any al barri", explica Millán.

A més, els monitors i monitores que es fan càrrec dels grups són joves que, o bé viuen al barri o hi tenen vincles. De fet, la majoria d'aquests adults també han fet esport a Sant Salvador.

Els organitzadors del Campus Multiesportiu ja pensen en la pròxima edició, en la que volen consolidar les modalitats esportives i la demanda aconseguida. 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: