Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Gran Premi Sant Pere Memorial Ramon Falcó reuneix 156 ciclistes a Perafort

La cursa es va celebrar el passat diumenge amb un recorregut de 103 quilòmetres

Imatge de la 53a edició del Gran Premi Sant Pere Memorial Ramon Falcó, celebrada el passat diumenge a Perafort Imatge de la 53a edició del Gran Premi Sant Pere Memorial Ramon Falcó, celebrada el passat diumenge a Perafort CEDIDA
Esports Redacció Infocamp
Dissabte, 06 Juliol 2019 20:38

Un total de 156 ciclistes van participar a la 53a edició del Gran Premi Sant Pere Memorial Ramon Falcó, celebrada el passat diumenge a Perafort. És una de les curses ciclistes amb més tradició al conjunt de Catalunya, amb un recorregut total de 103 quilòmetres. El guanyador de la competició va ser Joan Belandria, de l’equip Mutua Levante. A nivell local, va destacar la participació en la cursa de Nestor Arenas.

Els participants van haver de fer un total de 10 voltes al circuit, que començava a la carretera de Pallaresos, a l’alçada de l’avinguda Catalunya, i que continuava per La Secuita i els Pallaresos fins tornar a Perafort. Això, sumat a les altes temperatures, va dificultar la cursa pels participants i només 78 dels 156 inicials van poder finalitzar el recorregut.

Perafort Cursa ciclista

Perafort va acollir, l’any 1955, la primera edició de la cursa Gran Premi Sant Pere Memorial Ramon Falcó. Des de llavors, i malgrat que als anys 70 es va cancel·lar alguna edició, el municipi ha mantingut la seva celebració i s’ha convertit en un dels pocs pobles de Catalunya que, a dia d’avui, disposen d’una cursa ciclista amb més de 50 anys d’història.

La cursa va ser un dels actes que es va celebrar en el marc de la festa major de Sant Pere, que va finalitzar el passat cap de setmana. Va comptar amb la participació de nombrosos veïns i veïnes en el conjunt dels seus actes. Entre els més destacats hi va haver el pregó de festa major, que va anar a càrrec de Josep Anton Burgasé, expresident del Port de Tarragona. Un altre dels actes que va tenir bona acollida per part dels habitants de Perafort va ser el tradicional sopar de gala celebrat després del pregó. Aquest sopar és una de les activitats més destacades de la festa major de Sant Pere i s’ha convertit en un punt de trobada per als veïns i veïnes que hi prenen part.

Un altre acte que es van acollir aquest cap de setmana va ser la cercavila popular, on van participar la Llumeneta, el Llumenot, les Avellanes Gironelles i altres elements del bestiari popular dels municipis de l’entorn.

La celebració va acabar el passat diumenge amb un vermut popular celebrat després de la Missa en honor a Sant Pere, seguit del sopar de pa amb tomàquet amenitzat per la Bandarra Orquestra i acabant amb la traca de fi de la festa major de Sant Pere.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: